Medya
07 Ağu 2015 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Nuray Mert hangi yazarları ima etti? "Hiç mi utanmanız sıkılmazsınız yok!"

Nuray Mert "Hiç mi utanıp sıkılmazsınız, tıpkı iktidarınız gibi!" diyerek yazarlara yüklendi.

Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde Nuray Mert, bir yandan iktidar ve MHP'nin Cihangir ve HDP eleştirilerini sert bir şekilde eleştirirken, diğer yandan da medyada son dönemde yaşanan polemiklere getirdi sözü.

Mert, Ali Bayramoğlu, Etyen Mahçupyan ve Markar Esayan'ı ima ederk köşesinde "Bu arada iyice anlaşılmaz olan, iktidar destekçisi medyanın bazısı milletvekili olan "güzide" yazarlarının kafayı diğer bazı köşe yazarlarına takmış" yazdı ve şöyle devam etti: Memleket yangın yerine dönmüş, adamların derdi, kendilerine yöneltilmiş birkaç eleştiri yazısı.

İşte "Hiç mi utanıp sıkılmazsınız, tıpkı iktidarınız gibi!" diyen Nuray Mert'in yazısından dikkat çeken bir bölüm:

Bunlara baksanız, memleketi batıran viski içip HDP'ye oy veren birkaç kişi, birkaç işbirlikçi, birkaç semt sakini. Sayınki, bu adamlar çok kötü adamlar, Erdoğan düşmanlığı içinde yapmayacakları yok, vs. vs. Koskoca iktidarınızı, kutsal davanızı, yeni İstiklal Savaşınızı üç beş "başıbozuk" nasıl yerle yeksan eder? Dışardan, üst akıldan mı destek alıyorlar? Peki dışardakileri İncirlik'e davet eden siz değil misiniz? Çin'den kredi almak uğruna zamanında davanız içinde olan Uygur Türklerine, "Çin büyük güç, gelişmesinden siz de yararlanın" diye öğütlere girişen siz değil misiniz? "Viski içenler", birkaç semt sakini, dışardaki güçlere sizin vaatettiklerinizden daha fazla ne verebilir ki?

Bu arada iyice anlaşılmaz olan, iktidar destekçisi medyanın bazısı milletvekili olan "güzide" yazarlarının kafayı diğer bazı köşe yazarlarına takmış, en kibar geçinenlerin bile ağızlarını bozmuş, birtakım polemiklere dalmış olması.

Memleket yangın yerine dönmüş, adamların derdi, kendilerine yöneltilmiş birkaç eleştiri yazısı.

Ya çok "benmerkezci"siniz, ya sinirleriniz iyice yıpranmış, veya her ikisi birden, tıpkı desteklediğiniz iktidarınız gibi.

Hiç mi utanıp sıkılmazsınız, tıpkı iktidarınız gibi!