Polemik & Kulis
27 Kas 2012 15:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:25

NURAY MERT BİRGÜN'DE YAZACAK MI? İŞTE O SORUNUN YANITI (MEDYARADAR- ÖZEL)

Gazeteci- yazar Nuray Mert, Birgün gazetesinde yayınlanan ilanı değerlendirdi..

Nuray Mert, Birgün gazetesinde yayınlanan ilanı Gündem Müzakere’de değerlendirdi

Birgün gazetesinin tartışılan manşetini değerlendiren Nuray Mert, "Başbakan’dan çekinmiyorum. Radikal muhalefetten yanayım. Ucuz muhalefet yapmam" dedi.

Nuray Mert, dün (26 Kasım) Birgün gazetesinin ilk sayafasında yer alan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gözleri üzerine çekilmiş siyah bant üzerinde kendisinin de aralarında olduğu beş yazarın isimlerinin olduğu ilanı Gündem Müzakere’de eleştirdi.

İlanı eleştiren diğer gazetetecilere katıldığını belirten Mert, ismi kullanılan gazetecilerin ilandan haberdar olmamasının da önemli olduğunu vurguladı. Soner Şimşek’in " Peki siz yazmayacak mısınız?" sorusuna Mert, "Ben öncelikle, herkesin olduğu iki toplantıya katıldım. Olumlu bir şey olabileceğini düşündüm. Bir katkı sunabileceğimi söyledim. Bunun bir yazarlık şeklinde olup olmayacağı konusunda, verilmiş bir sözüm olmadığı gibi, ’Ben böyle bir söz şimdi veremem’ dedim" dedi.

Daha sonra gazetenin "Niye Birgün’de yazıyorum" şeklinde bir yazı istediğini söyleyen Mert, böyle bir karar vermiş olmadığı için böyle bir yazı da yazmayacağını gazeteye ilettiğini belirtti.

Muhalefet cephesi kurmak gibi bir çabalarının olmadığını ifade eden Mert, "Ben siyaseti önemseyen bir insanım; öyle bir şeyim olsa başka türden bir siyaset yapardım. Öyle görmüyorum olayı. Bir grupla hareket etmek istemiyorum hiçbir şekilde" dedi.

Mert, "Ben Başbakan’ı da kızdırmaktan hiç çekinmiş bir insan değilim. Hâlâ da çekinmiyorum. Açıkça da söylüyorum. Başbakansa başbakan. Bende müstakil, özgür bir insanım" dedi.

MEDYARADAR- ÖZEL