Medya
15 Eyl 2020 09:32 Son Güncelleme: 15 Eyl 2020 10:51

Nuran Yıldız şartları sıraladı! Sözcü nasıl medyanın amiral gemisi olur?

Nuran Yıldız, "medyanın yeni amiral gemisi" tanımlarıyla haberlerde yer bulan Sözcü Gazetesinin bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Süper Haber TV yazarı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nuran Yıldız, medyadaki son gelişmeleri değerlendirdi. Yeni açılan kanallar, yeni transferler derken, Sözcü Gazetesinin yeni amiral olmaya aday olduğunu söyleyen Yıldız, amiral gemi olmak için bazı şartları yerine getirmek gerektiğini söyledi:

SÖZCÜ BOŞLUĞU YAKALAMIŞ

Tam da medyanın en etkisiz, en yerlerde sürünen döneminde Fatih Portakal’dan Nevşin Mengü’ye, Olay Tv’den Sözcü Tv’ye ortam kaynıyor. Oradan ayrılıp buraya gidenler var ama, işsiz gazetecilere iş olanağı doğacak olması da var.

MEDYANIN AMİRAL GEMİSİ OLMAK İÇİN BAZI KOŞULLAR VAR

Bu ortamda Sözcü Gazetesi kendisine, “medyanın yeni amiral gemisi” diyor. Boşluğu yakalamışlar. Doğru. Ve fakat, amiral gemisi olmanın koşulları var;

Kendini sadece muhalif olmaya konumlamayacaksın. Yoruma değil, habere odaklanacaksın. İktidardan beslenmeyeceksin, muhalefete de yaslanmayacaksın. Muhabirlerin masa başı haber yazmayacak, onları sokağa yollayacaksın. Ülkeyi yönetmeye, ekonomiyi düzeltmeye heveslenmeyeceksin, haberi yapacaksın, çekileceksin.

Sözcü Tv’nin yayın yönetmeni olan Erdoğan Aktaş’ın bir sohbetimizde dediği gibi; “Gazeteci sorunlara odaklanmalı, siyasetçilere değil. Haberi yaparsın, kimin hoşuna gidip, kimin hoşuna gitmeyeceğine bakmazsın.” (Arkadaşım Erdoğan Aktaş’la ilgili yazacaklarımı ise Sözcü TV’nin açılışına bırakıyorum.)