Medya
17 Oca 2013 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

NURAN YILDIZ "ALTAYLI İLE ILICAK'I AYNI KEFEYE KOYMAMAM GEREKİRDİ"

Gazeteci-yazar Nuran Yıldız, geçen yazısından dolayı Fatih Altaylı'dan özür diledi..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin bir inşaat şirketinde bekçi olarak çalışıyor olduğununun medyada duyulamsı üzerine süregelen tartışmalara çok çarpıcı bir yorum yapan Nuran Yıldız, bugün ilginç bir yazı ile o yorumunu revize etti.

Bu güne kadar yazdığı kitaplar ile siyasal iletişim konusunda oldukça önemli yorumlara imza atan Nuran Yıldız, kişisel web sitesinde Ahmet Hakan, Ferhat Kentel, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak gibi isimlerle birlikte Fatih Altaylı'nın da yazısından örnekler verip "bu analizleri yapanlar ABD'de olsa yiyecek ekmek bulamazlar" yazmıştı.

Bugün ise "O Fatih Altaylı'yı, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'la aynı kefeye koymamam gerekirdi. Kendisinden okurlarım ve özellikle medya kamuoyu önünde özür dilerim." yazdı. İşte Nuran Yıldız'ın o sözleri söyleme gerekçesi:

"Önceki yazımda Fatih Altaylı'nın analiz sayılamayacak, kişisel cümlesini genelleyerek "bu analizlerle işadamı ve siyasetçileri etkilediklerini düşününce ağlayasım geliyor" demiştim.

Genellemeler tehlikelidir. Bu genelleme de özür gerektirdi.
Geçmiş defterleri karıştırmaktan hoşlanmam ama, Fatih Altaylı, gazetesinde köşe yazmamı isteyen ilk kişidir. "Düzenli yazamam" dediğimde yazacağıma inanan kişidir.

Fatih Altaylı, Habertürk'ün hazırlıkları sırasında "Haftada 5 gün yazmanızı istiyorum" diyecek ve beni buna ikna edecek kadar yazılarıma değer veren kişidir.

Patronlarının aksine bana ve yazmam gerektiğine inanmış, ancak bunu sağlayamamış olması önemli değil.
O Fatih Altaylı'yı, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'la aynı kefeye koymamam gerekirdi. Kendisinden okurlarım ve özellikle medya kamuoyu önünde özür dilerim."