Eğitim
13 Haz 2023 13:17 Son Güncelleme: 13 Haz 2023 14:23

Nun Okulları’nda ‘diğer gider skandalı’ patladı! LGS’ye sokulmayan öğrenciler mağdur…

Nun Okulları’nda zam skandalı patlak gösterdi. LGS’ye sokulmayan öğrencilerin velileri, okul transferi yapamadıkları için ‘diğer giderler’ adı altında yapılan yüksek ödemeleri yapmaya mecbur bırakıldı.

NUN Eğitim ve Kültür Vakfı’nın çatısı altında faaliyet yürüten Nun Okulları’nda zam skandalı patlak gösterdi. Serhat Albayrak’ın kurucuları arasında yer aldığı vakfa bağlı, kâr amacı gütmeyen okulda ‘diğer giderler’ adı altında yapılan uygulama tepki çekti.

YÜZDE 100 ORANINDA ZAM…

Okulda eğitim gören öğrencilerin velilerinden, diğer giderler adı altında yüzde 100 oranında varan zamla birlikte 150 bin TL ekstra ödeme talep edildiği ortaya çıktı. Başka kalemlerin de dahil olmasıyla birlikte 500 bin TL’ye varan ücret, velileri zor durumda bıraktı.

LGS’YE SOKULMAYAN ÖĞRENCİLER MAĞDUR

Zam skandalının dışında hali hazırda okulda eğitim gören öğrencilerin LGS’ye girmesine izin verilmediği, bununla birlikte öğrencilerin başka bir okula transfer edilmesinin de engellendiği de iddialar arasında. Başka okula transfer yapamayan ve ‘diğer giderler’ adı altında büyük bir ödemeyi yapmaya mecbur bırakılan veliler şimdi çözüm arayışında…