Politika
04 Eki 2023 19:41 Son Güncelleme: 04 Eki 2023 19:47

Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa çağrısı yapmak için siyasi parti ziyaretlerine İYİ Parti ile devam etti. Kurtulmuş, Akşener ile bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bir araya geldi.

Kurtulmuş'un Meclis'teki makamında gerçekleşen kabul, görüntü ve fotoğraf alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Görüşmede, İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural ile İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de yer aldı.

Numan Kurtulmuş, yeni anayasa ve Meclis İçtüzüğü değişikliği çağrılarını görüşmek üzere planladığı Meclis turuna Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubu ile başlamıştı.

ERDOĞAN'DAN YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada toplumun tüm kesimlerine yeni anayasa için birlikte çalışma çağrısı yaptı. Erdoğan, “Tüm milletvekillerini, tüm toplumsal kesimleri, bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla, yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.