Gündem
18 Şub 2015 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Nuh Köklü'yü öldüren esnaf: Bana bir şey olmaz yarın çıkarım!

Kadıköy'de vahşice öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün arkadaşları, olay anını anlattı.

Kadıköy'de, arkadaşlarıyla kartopu oynarken camına kartopu isabet eden bir esnaf tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan gazeteci Nuh Köklü, yaşamını yitirdi.

Yeldeğirmeni Mahallesi Karakolhane Sokak'ta öldürülen Köklü'nün arkadaşarı, gazetecinin öldürüldüğü yerden olay anlarını aktardı.

Yeldeğirmeni Dayanışması’nın açıklamasında aktarılana göre olay şöyle gelişti:

Altıyol Boğa’daki İç Güvenlik Paketi’ne karşı nöbetten dönenler kar topu oynamaya başladı. Karakolhane Caddesi’nde bir aktar dükkanının camına kartopu isabet etti.  Dükkandan çıkan saldırgan oyun oynayanların sakinleştirme çabasına rağmen “Silahı getirir hepinizi öldürürüm, raporum var ertesi gün de elimi kolumu sallar çıkarım’ diyerek dükkana koştu.

Elinde önce beyzbol sopasıyla kartopu oynayanlara saldıran saldırgan sopa elinden alınınca bu kez dükkandan getirdiği ekmek bıçağıyla saldırdı. Bıçağı bir kadına doğru savuran saldırgan, başka birinin de montunu kesip yaralayamadı.

"Cam kartopu yüzünden kırılmadı"

Saldırgan, kartopu oynayanlardan başka birini çöp konteynırının arkasında sıkıştırınca Nuh Köklü yardıma gitti. Kayıp düşen Köklü bu sırada göğsüne aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. Açıklamada bu sırada saldırganın “Bana bir şey olmaz yarın çıkarım” dediği belirtildi.

Açıklamada mahallelinin saldırgana tepki göstermesi ve sonrasında müdahale etmesi üzerine camın kırıldığını, kartopu oyunuyla alakası olmadığı vurgulandı.

Saat 19.00'da anma

Açıklama şöyle devam etti:


“Gezi Direnişinden beri omuz omuza olduğumuz hayat dolu bir yoldaşımızı kaybetmenin hüznü ve öfkesiyle yazıyoruz bu satırları... Bu bir nefret cinayetidir!

“Neşe içinde kartopu oynayan, kadınlı-erkekli bir gruba duyulan nefretin sonucuydu bu olay.

“Esnafa polislik yetkisi veren iktidarın yarattığı bir ölümdü. Tahammülsüz, psikopat bir toplumda bir devrimcinin bu kadar kolay ölmesini hazmedemiyoruz. Bu kadar kolay olmamalı! O kadar canımız yanıyor ki anlatamayız…

“Bu akşam saat 19:00’da Nuh yoldaşın katledildiği Karakolhane Caddesi’nin girişinde karanfillerle anma yapacağız. Bizi bu zor günümüzde ne olur yalnız bırakmayın.” (bianet)