Gündem
18 Mar 2016 12:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

Nuh Köklü davası ertelendi!

Kartopu oynarken bir esnafın bıçaklı saldırısı sonucu öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün davasında 4. celse bugün görüldü.

İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla birlikte kartopu oynarken, bir esnafın bıçaklı saldırısı sonucunda yaşamını yitiren gazeteci Nuh Köklü'nün davasının 4. duruşması bugün yapılıyor.

4'üncü kez ertelenen davada katil Serkan Azizoğlu hakkında, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası, Köklü'nün arkadaşı olan 13 kişiye karşı "kasten yaralamaya teşebbüs", "tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle de toplamda 3 yıl 9 aydan 11,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Olay sırasında Serkan Azizoğlu'na yardım eden bir esnaf da "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanıyor.

Nuh Köklü davası 10.00'da, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görümeye başlandı.

Nuh Köklü'nün avukatları, mahkeme başkanına, olayın kasıtlı olduğunu, kamera kayıtlarından da herşeyin net bir şekilde görüldüğünü söyleyerek cezanın kasten adam öldürme suçundan verilmesini istedi.

Sanık avukatı, görüntülerde net birşey olmadığını savunarak olayda kasıt olmadığını vurguladı.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 13 MAYIS'A ERTELENDİ

Mahkeme sanık hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan rapor isteyerek, tutukluluk halinin devamına kanaat getirdi.

Mahkeme 13 Mayıs saat 10.00'a ertelendi.

CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş ile HDP'den Filiz Kerestecioğlu duruşmayı izledi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu "Gayet akıllı olduğu her halinden belli, adaletin gerçekleşmesini umut ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Hiçbir sebep olmadan Nuh Köklü'yü katlettiler. Biz sadece ve sadece adalet istiyoruz. Katilin cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Hukukun bittiği yerdeyiz" açıklamasında bulundu.