Gündem
21 Eki 2015 13:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Nuh Köklü cinayeti zanlısı gündemde kalmaktan rahatsızmış!

Kadıköy'de kartopu oynarken katledilen gazeteci Nuh Köklü davasının ikinci duruşması yapıldı.

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde sabah saat 10:30'da başlayan duruşmada cinayet zanlısı Serkan Azizoğlu'nun "kasten adam öldürmek", Nazım Coşanar'ın ise "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Bugünkü duruşmada Azizoğlu "deli raporu" olduğunu söyleyerek, "Ben bu kadar gündemde kalmak istemiyorum, psikolojim bozuldu" dedi.

Duruşma sonucunda, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine ve bir sonraki duruşmanın 20 Ocak 2016 tarihinde görülmesine karar verildi. 

Davanın ilk duruşmasında Köklü cinayetinin faili "Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü" diye konuşmuştu.

17 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen olayda gazeteci Nuh Köklü arkadaşları ile kartopu oynarken, kartopu bir baharat dükkanının camına isabet etmiş ardından da dükkan sahibi Serkan Azizoğlu ile çıkan tartışmada Nuh Köklü bıçaklanarak öldürülmüştü.

Gazeteci Nuh Köklü'yü "kartopu kavgası" yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle Serkan Azizoğlu hakkında, müebbet hapis cezası, zanlı Serkan Azizoğlu'na yardım eden bir esnaf hakkında da 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede ayrıca Köklü'nün 13 arkadaşı için "kasten yaralamaya teşebbüs", "tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle toplamda 3 yıl 9 aydan 11 buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor.