Medya
19 Ara 2014 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Nuh Gönültaş'tan Erdoğan'a gönderme! 'Reis beni Pensilvanya'da sanıyor!'

14 Aralık operasyonu'ndan kaçmak için yurtdışına çıktığı iddia edilen Bugün yazarı Nuh Gönültaş, bugünkü köşesinde bu iddialara Erdoğan'a gönderme yaparak yanıt verdi: 'Reis beni Pensilvanya'da sanıyor' dedi.

14 Aralık soruşturması kapsamında aranan ve operasyondan önce yurtdışına çıktığı öne sürülen Bugün yazarı Nuh Gönültaş, Türkiye'ye döndü, köşesinden hakkındaki iddialara yanıt verdi.
İronik bir dille Erdoğan için 'Reise Moskova'da olduğumu söylemeyin, o beni Pensilvanya'da sanıyor' diye mesaj veren Gönültaş, kaçtığı iddia edilen süre içinde Moskova'da olduğunu, hakkında hali hazırda bir arama ya da gözaltı kararı olmadığını ifade etti.

Gönültaş, Türkiye'ye döner dönmez hakkındaki iddialara ilişkin kişisel Twitter hesabından "Nihayet Türkiye'deyim. Yarın sabahtan savcilara gidip neler oluyor diyecegim, sorularini cevaplayacagim/Bi kaç gündür Moskova'daydım, Ruslar kan ağlıyor, Putin de malesef çok zor durumda. Ruble yüzde yüze yakın devalüe oldu/Benim için kaçtı diyenler, Amerika'ya kaçtı diyenlere kapak olsun. Amerika'da değil, Moskova'daydım. Bir ülke nasıl çöküyor, gördüm/AB ve ABD 'nin Rusya'yı Kırım'ı işgal ettiği için cezalandırdığı çok açık. Diz çöktürüyorlar adeta. Fakat Ruslar dirençli insanlar/Arkadaşlar... Ben kaçak duruma düşmedim. Yurt dışına gittiğimde hakkımda hiç bir karar yoktu, hala da yok." mesajlarını paylaştı.

İşte Gönültaş'ın o yazısı:

Hakkında,
- Yurtdışına çıkış yasağı bulunmayan…
- Yakalama emri olmayan…
- Gözaltı kararı alınmayan bir TC vatandaşının yurtdışına çıkışı neden “kaçtı” diye lanse edilir ki?
Üstelik bu lansman neden TC Cumhurbaşkanı tarafından yapılır ki?
Göreve geldikleri günden bu yana açılan büyük davaların neredeyse hepsinin savcısı, hakimi olanlar…
Günlerdir orada burada, gazetelerde, internetçi çocukların haber sitelerinde, televizyonlarda ismimle birlikte “Kaçak”, “Vatan haini”, “Paralelci” gibi yalanlar yazılıyor.
Bu gibi suçlamaların yanında oldukça hafif kalan…

Beni hiç tanımadığı, bilmediği halde kendisine “Müslümanım” diyen troller…

"HAKKIMDA GIYBET FOREVER"

Troller, kendisine “Müslümanım” diyen bazı Twitter yazarları, bir kısım google’cu aforizma yazarları, maşallah hakkımda gıybet forever!

"YAZIKLAR OLSUN SİZE VE YALANLARINIZA"

Güya,
- Amerika’ya kaçmışım.
- Fethullah Gülen’in eteklerine sığınmışım.
- Zayıf halkaymışım, o yüzden kaçırılmışım.
- Amerika’ya gitmişim.
Yazıklar olsun size ve yalanlarınıza.
Pensilvanya’da değildim. Yüzde yüz gıybet ettiniz ve sadece zannettiniz.
Moskova’daydım son birkaç gündür.
New York değil, Tel-Aviv değil, Moskova Moskova…
Rusya’nın başkenti Moskova!
Bir zamanlar kendi ülkesinden ayrılmak zorunda bırakılan Nazım Hikmet’in gittiği yer…

"BU SABAH SAVCI BEYİ ZİYARET EDECEĞİM"

Hem neden kaçacakmışım?
Hakkımda bu derece çürük bir iddia söz konusuyken kaçıp da kendimi uzun yıllar vatan hasretine düçar edeceğimi sanan ahmaklar üzülecekler ama işte döndüm bak.
İşte buradayım, İstanbul’da, dünyanın en güzel yerlerinden birinde.
Atatürk Havalimanı’na Türk Hava Yolları uçağı ile gece vakti indim. Pasaport kontrolden geçtim. Gittim evime yattım. Sabah da kahvaltımı yapıp savcıyı ziyarete gidecektim ki, savcı bey avukatımıza yarın için randevu verdi. Bu sabah savcı beyi ziyaret edeceğim.