Polemik & Kulis
17 Şub 2015 11:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Nuh Albayrak'tan Emre Uslu'ya yanıt; Komik bir savunma!

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 24 TV'de yayınlanan, Ardan Zentürk'ün sunduğu Moderatör Gece programına telefonla bağlanarak Emre Uslu'nun Twitter'dan yaptığı savunmaya yanıt verdi.

Star gazetesi Emre Uslu olduğunu iddia ettiği Fuat Avni yazışmalarını yayınlamaya devam ediyor.

Emniyet'teki paralel yapı operasyonlarını önceden haber veren twitter fenomeni Fuat Avni'nin Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Star ve Akşam gazeteleri dün Emre Uslu olduğunu ileri sürdükleri Fuat Avni hesabından emniyette bilgi aktaran polislerle rüşvet pazarlıklarını içeren yazışmalara yer vermişti. Gazeteler bugün de Fuat Avni'nin CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ve CHP Grup Baskanvekili Akif Hamzacebi ile Twitter'da DM'den (doğrudan mesaj) yaptığı ileri sürülen yazışmaları yayımladı.

BU HABERİ MANŞETE ÇEKEN YAYIN YÖNETMENİNİN YEDİ SÜLALESİNİ ...

Dünkü haberden sonra Emre Uslu ise iddialara "euslu.com" adlı sitesinden yanıt vermişti. "Hükümetin üç gazetesi birden özel haber diye Fuat Avni’nin ben olduğuma dair iddialı kumpas manşetiyle çıktı" diyen Uslu, haberleri yalanladı.

Uslu, haberlerde doğrudan mesajlaşma ile görüşmelerin yapıldığının ileri sürülen hesapların, "Fuat Avni"nin kapanan hesaplarına ait olduğunu ve tarihlerdeki uyuşmazlığa dikkat çekti. Türkiye'de Twitter'daki DM'lerin (doğrudan mesajlaşma) takip edildiğini bildiğini söyleyen Uslu, "Fuat Avni bilmiyorsa yakalanmayı hak etmiştir" dedi.

Emre Uslu yazısının sonunda "Eğer Fuat Avni ben değilsem, bu hesabı ben kullanmıyorsam, bu hesabı hiç bir zaman kullanmadıysam, Fuat Avni’nin ben olduğumu yazan muhabirin, bu haberi sayfasına koyan haber müdürünün, manşetine çeken yayın yönetmeninin (...) yedi sülalesini, ve bir türlü vazgeçemedikleri iktidarlarını Allah kahretsin ve perma perişan etsin." diye  "beddua" etmişti.

NUH ALBAYRAK'TAN EMRE USLU'YA YANIT

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 24 TV'de yayınlanan, Ardan Zentürk'ün sunduğu Moderatör Gece programına telefonla bağlanarak Emre Uslu'nun Twitter'dan yaptığı savunmaya yanıt verdi:

"Kaynağın sağlam olması önemli. Bu haberi vermeden önce bir tespit yapmaya çalıştık. Eldeki verilerle, bu kişinin kendi hesabından paylaştığı mesajların örtüşmesini inceledik.

Nitekim, bugün çok güzel bir çalışma yapmışlar. Emre Uslu'nun sosyal medyada yayınladığı mesajlarla Fuat Avni hesabından paylaşılan mesajları karşılaştırmışlar. Üslubu, kullanılma biçimi vs.. çok örtüşüyor zaten. Bazı kelimelerin yanlış kullanılış biçimi bile aynı. Orada yanlış kullanılan kelime, aynen öbür tarafta da yanlış kullanılıyor.

TAKİPÇİLERİNİN AKLIYLA ALAY EDİYOR

Emre Uslu'nun dün haber üzerine yaptığı paylaşımlara baktığınız zaman, çok komik bir savunma biçimi var. Biraz da bu aslında, çok üzgünüm ama, kendi takipçilerine karşı son derece saygısızca, onların akıllarıyla alay eden bir üslup var durum var orada.

Biliyorsunuz, karakter sınırlamasından dolayı mesajlar parça parça yazılıyor. Biz haberde, aynı konuyu anlatan birkaç mesajı birleştirerek tek cümle haline getirdik. Belli kesimler dün oraya sığınmışlar, oradan savunma yapmaya çalışıyorlar."