Gündem
05 Eyl 2013 16:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

NTV'NİN SAVAŞ UZMANI CANLI YAYINDA COŞTU; KAFALARINA BİR FÜZE ÇAKTIK MI ..!

NTV'de savaş senaryolarının tartışıldığı bir programa katılan Mesut Hakkı Caşın Suriye için çarpıcı ifadeler kullandı..VİDEO

NTV’de yayınlanan ve Suriye ’ye olası savaş senaryolarının tartışıldığı bir programa katılan Mesut Hakkı Caşın; ’TSK’nın anti radyasyon füzesi var. Kafasına çaktı mı ne füzesi kalır ne bir şeyi. Orada parçasını bulamazlar" dedi.

Sol Haber Portalı’nda yayınlanan habere göre, NTV ekranlarında yayınlanan Yakın Plan programına "savaş uzmanı" olarak katılan Prof. Mesut Hakkı Caşın’ın analizleri tartışma yarattı. Türkiye ve Suriye’nin askeri gücünü karşılaştıran Caşın’ın Suriye’yle ilgili bir soruya ’Zaten ABDyerle bir edecek’ demesi ise sosyal paylaşım sitelerinde tepki çekti.

’ABD’YE GÜVENİYORUM’

Caşın ayrıca, ABD’ye güvendiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; "Esad’ın en kötü yapabileceği şey düşük menzilli füzeleri var. Bizim füzelerimiz çok daha içerileri vuracak nitelikte. Eğer kimyasal silah kullanırsa ki bu çok tehlikeli. En kötüsü Türkiye’de Şii Sunni çatışması yapabilir. Ama öncelikle Amerika ’dan çok büyük bir hava harekatı olacak. Onların bataryaları yerle bir olacak. Amerika’nın vuruşunun çok sert olacağını söylüyor. Bu durumda bize karşı füzelerini aktive ederse bizim hava savunma bataryalarımız ve radarlarımız gayet iyi bir şekilde konuşlanmış durumda. Suriye helikopterini ya da radarını açıp bize kilitlerse TSK’nın anti radyasyon füzesi var. Kafasına çaktı mı ne füzesi kalır ne bir şeyi. Orada parçasını bulamazlar. Ben buradan Suriye’ye sesleniyorum. Öyle çılgınlık yapmaya kalkmasınlar Türk çok iyidir ama Mehmet’in süngüsü nereye girer bilemem artık."