Gündem
21 Haz 2011 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:29

NTV'DEKİ "BASIN ODASI" YAYINDAN KALDIRILDI MI?

Erdoğan ile polemiğe giren Nuray Mert'in içinde bulunduğu gazetecilerin gündemi değerlendirdiği Basın Odası programı yayından mı kaldırıldı.

BirGün gazetesinin iddiasına göre Milliyet gazetesi yazarı Nuray Mert'in haftalık gündemi değerlendirdiği NTV'deki Basın Odası programı 'erken yaz tatili' gerekçesiyle kaldırıldı.

GEREKÇE ERKEN YAZ TATİLİ

Nuray Mert, Banu Güven'in programının başına ne geldiyse Basın Odasının başına da geldiğini elirtti. Kendisine belirtilen nedenin 'erken yaz tatili' olduğunu ifade eden Mert, gerçek nedenin ise medyaya yönelik baskı olduğu görüşünde.

Basın Odası'nın yayından kaldırılmasının Nuray Mert ya da NTV'nin problemi olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen muhalif yazar, tüm tartışma programlarının başına aşağı yukarı aynı şeylerin geleceği görüşünde. Gerçeklerin kamuoyunda tartışılmasından birilerinin rahatsız olduğunu anlatan Mert, bu nedenle de tartışma programlarının zamanından önce tatile çıktıklarını ifade etti.

SANSÜR MÜ OTOSANSÜR MÜ?

Yaşanan sürecin otosansür olup olmadığı ile ilgili tartışmalara da açıklık getiren Mert, "Hangi yayın kuruluşu iktidar baskısı karşısında direnebilir ki?" sorusuyla yanıt verdi.

Mert sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel olarak sansür, otosansür, baskı bu dönemde bu süreçte kendini gösteriyor. Ben bunu böyle değerlendiriyorum, çoğu kişi de böyle değerlendiriyordur. Elbette bunu böyle değerlendirmeyenler de vardır. Medyada çalışanların çoğu aslında yaşanan durumun farkında, ama gelecek kaygısı, işsiz kalma kaygısı olanlar geçimni burada yaptığı işle sağlamak zorunda olan insanlar var. Bu nedenle ses çıkarmamak, meslek dayanışmasından uzak kalmak utancıyla kalıyor insanlar."

NAMERT POLEMİĞİ NASIL BAŞLAMIŞTI?

AK Parti'yi eleştiren yazılarıyla bilinen Nuray Mert, son olarak yazdığı bir yazıda otoyolların yapımını, Dersim isyanının bastırılması öncesinde yapılan yollara benzetmesi üzerine Erdoğan'ın bir seçim mitinginde kendisine "Mert midir namert midir bilmem!" diye yüklenmesiyle gündeme gelmişti.

Ruşen Çakır'ın Basın Odası'ndaki moderatörlüğü bırakmasının ardından görevi üstlenen Sedat Ergin, Nuray Mert'e 'helalleşme' çağrısını sormuş, Mert ise kendisinin kırdığını yine kendisinin helalleşmek istediğini belirterek, Başbakan özür dilerse helalleşebileceğini söylemişti.

NTV'DE MUHALİF KIYIMI MI VAR?

12 Haziran seçimleri sürecine Can Dündar'ın Nuray Mert'i konuk etmek istemesi ve NTV yönetiminin buna karşı çıkmasının ardından Can Dündar, NTV'den istifa etmişti.

Banu Güven'in, Artı isimli programı da Vedat Türkali'nin katıldığı ve Öcalan ile ilgili sözleriyle dikkat çektiği programın ertesinde yine 'erken yaz tatili' gerekçesiyle yayından kaldırılmıştı.

Son olarak seçim öncesi Başbakan Erdoğan'ı soruları ile zorlayan Ruşen Çakır'a kanal seçim gecesi ekran yasağı koymuş; haber internet sitelerinde yer alınca geri adım atmak zorunda kalmıştı.