Polemik & Kulis
04 Tem 2013 12:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

NTV'DE PATRON KELLE İSTEDİ! KİMLER İŞTEN ÇIKARTILACAK?

NTV'de sular durulmuyor.Doğuş Yayın Grubu çalışanları arasında son haftalarda ciddi bir memnuniyetsizlik var.

NTV’de sular durulmuyor. Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen’in sınırsız yetkilerini kullanarak adeta "zücaciye dükkanındaki fil gibi" hareket ettiği söyleniyor. Bu durum, birçok değerli çalışanın bir hafta gibi kısa bir süre içinde istifalarını verip gitmelerine neden oldu.

NTV’nin Gezi olaylarındaki hükümet yanlısı yayın politikası, kanalın yayın taptığı Doğuş Yayın Grubu’nun Maslak’taki binası önünde büyük protestolara konu olmuştu. Doğuş Plaza önünde Maslak’taki plaza ve fabrika çalışanlarının katılımıyla çok kitlesel eylemler yapılmış, NTV bu eylemleri kendi çalışanlarının baskısı sonucu canlı yayından vermek zorunda kalmıştı. Bu eylem üzerine Doğuş Yayın Grubu CEO’su Cem Aydın, hem izleyicileri hem de çalışanlarından özür dileyerek kendilerine çeki düzen vereceklerini söylemişti. Ancak yayın politikasının aynen devam etmesi sonrasında Aydın, istifasını vermişti.

“Kayıtsız şartsız yandaşlık”
Yaşanan gelişmeler, kanalda en yukarıdan, doğrudan Ferit Şahenk’ten “kayıtsız şartsız yandaşlık” talimatı verildiğini ve Cem Aydın’ın bunu kendine yediremediğini düşündürüyor. Aydın’ın istifasından işlere el atan Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ise, yandaşlık talimatını uygularken kırıp dökmeye başladı.Ancak Doğuş Holding patronu Ferit Şahenk’in hükümetle arayı bozmama kaygısı, Cem Aydın’ın yokluğunda doğrudan çalışanlara yansımaya başladı. Doğuş Yayın Grubu çalışanları arasında son haftalarda ciddi bir memnuniyetsizlik var. Bu durum, kanalın son günlerde kriz üstüne kriz yaşamasına neden oluyor.

Erman Yerdelen’in sınırsız yetkilerini kullanarak adeta "zücaciye dükkanındaki fil gibi" hareket ettiği söyleniyor. Bu durum, birçok değerli çalışanın bir hafta gibi kısa bir süre içinde istifalarını verip gitmelerine neden oldu.

Eyleme katılanların isimlerini istedi
İddiaya göre Erman Yerdelen, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serap Yetiş’e “Bana şirketteki bütün çapulcuları bul, bir vaka daha istemiyorum” diye talimat verdi. Yerdelen, NTV önünde yapılan protestolara katılan şirket çalışanlarının, o gün basına ve sosyal medyaya düşen fotoğraflardan tek tek tespit edilmesini isteyecek kadar ileri gitti. Serap Yetiş isim vermeyi reddetti, daha sonra ise kendisi istifasını verdi.

NTV Tarih ekibine 15 gün ’izin’
NTV Tarih dergisinin Gezi olayları için “orada tarih yazıldı” vurgusuyla özel sayı hazırlaması üzerine Erman Yerdelen sayının baskısını durdurdu, derginin de kapatıldığı iddia edildi. Bunun üzerine derginin yayın yönetmeni Gürsel Göncü istifasını verdi. Derginin kapağı ile eylemcileri övdüğü editör yazısını internette yayınlayan Göncü, şimdi sayıyı başka türlü yayınlamanın yollarını arıyor. Bu arada, NTV Tarih’in kalan ekibi 15 günlüğüne izne gönderildi.

Mirgün Cabas’ın yayın yönetmenliğini yaptığı, erkek okurları hedefleyen “yaşam tarzı” dergisi GQ Türkiye dergisi de, son sayısında Gezi eylemlerinde sokağa çıkan beyaz yakalılar ile Çarşı grubunu işleyen dosyalara yer verdi. GQ basıldı ama Mirgün Cabas hakkında istifa dedikoduları var. İstifa edeceği öne sürülen isimlerden biri de Çiğdem Anad…

Haber ağırlıksız haber kanalı!
Bir yandan da bu başarısız yönetimin şirket hisselerini çok olumsuz etkilediği, şirketin büyük işten çıkarmalara gidebileceği endişesi hakim. Dedikodular, yönetimin bu gelişmelere çözüm olarak “haber ağırlığını azaltıp ‘aktüel’ programların ağırlığını artırmayı düşündüğü” şeklinde.

(soL -Haber Merkezi)