Medya
07 Eki 2013 14:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

NTV VE HABERTÜRK CAN ÇEKİŞİYOR, CNN TÜRK İSE ÖLMÜŞ AĞLAYANI YOK!

Medyaradar'ın usta yazarı Keskin Kalem, haber kanallarının Eylül ayı performanslarını inceledi.

ÇOCUK VE YUMURCAK HABERLERE NAL TOPLATIYOR...
 
Bir Hezimet:
 Kim ne derse desin Eylül ayının gerçek galibi, çocuk kanalları... Geçen yazımda TRT Çocuk Kanalı’nın Kanal 7, TV8 ve Kanaltürk gibi "eğlence"(!) kanallarına nasıl fark attığını yazmıştım.
 Tematik kanallar sıralamasında da durum pek farklı değil. TRT Çocuk ve Yumurcak TV, Haber ve Spor Kanallarını üçe, dörde, beşe katlamışlar. Örneğin TRT Çocuk, tüm izleyicilerde ve tüm günde 3.76’lık izlenme payı kaparken, haber ve spor kanalları birincisi NTV ancak 1.41 izlenme payı üretebilmiş. Ha bu arada Yumurcak TV’nin de 1.83’lük izlenme payı ile bütün haber ve spor kanallarını geride bıraktığını belirtmeliyim. Yani Haber ve Spor Kanalları, ağır bir hezimete uğramışlar!
 
                                 NTV ve HABERTÜRK CAN ÇEKİŞİYOR
                                  CNN TÜRK İSE ÖLMÜŞ AĞLAYANI YOK!
 
Bir Ağıt:
Gelelim Haber ve Spor Kanallarının performanslarına:
Bu kategorinin lideri, 1.41 izlenme payı ile NTV Spor. İkinci sırada 1.28 izlenme payı ie TRT Spor var.  1.22 izlenme payı ile TRT Haber ise üçüncü sırada yer alıyor... Dördüncü sıradaki NTV, beşinci sıradaki Habertürk ve Samanyolu Haber Kanallarını ise o anda televizyon karşısında olan yüz kişiden biri bile izlemiyor. Ne acı değil mi? CNN Türk’ün durumu ise çok daha vahim. CNN Türk’ün izlenme payı, binde 54!
 
                         HALK TV, UĞUR DÜNDAR’LA ATAKTA!
 
Bir Atak:
 Öyle ki; sıfır olanakla yayın yapmaya çalışan Halk TV ve Ulusal Kanal bu "büyük"(!) Heber Kanallarının hemen ensesinde! Bunun nedeni ise o "anlı-şanlı"(!) kanalların sıfır muhalefet ve sıfır özel haber, özellikleri olsa gerek.  Böyle giderse Ümit Zileli’yi anchorman yapan Ulusal Kanal ile Uğur Dündar’ın Arena’sıyla atağa geçen Halk TV’nin liderliği yakalamaları an meselesi...
 
                                BUGÜN TV, VE SKYTÜRK360’I
                           SADECE ÇALIŞANLARI MI İZLİYOR?
 Bir Son:
 Listenin altında ise 10. sırada TGRT Haber var. Bugün TV, Ülke TV ve SkyTürk360 ise klasman dışındalar. Bence bunları sadece çalışanları ve bir kısım yakınları izliyor!
 
Kalın Sağlıcakla...

KESKİN KALEM

keskinkalem@medyaradar