Magazin
27 Tem 2010 17:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

NTV SPİKERİ SİNE BÜYÜKA ''OYUNCAK ADAM'' ŞARKISINI KİME YAZDI?

Sine Büyüka, bu ay sonunda piyasada olacak 'Oyuncak Adam' adlı single'ını ve müzik tutkusunu anlattı.

NTV Spor’un başarılı spikerlerinden Sine Büyüka, bu ay sonunda piyasada olacak ’Oyuncak Adam’ adlı single’ını ve müzik tutkusunu anlattı. Büyüka, çıkış parçası olan "Oyuncak Adam"ı platonik aşkına yazmış.

Güzel spiker, bir dönem NTV spikeri Ersin Düzen’le aşk yaşamış; evliliğe giden ilişki sürpriz bir şekilde sona ermişti. Bu şarkı, akılları Ersin Düzen’i getirdi. İşte Büyüka’nın NTV’de yer alan röportajı...

Seni ilk kez spor spikeri olarak tanıyanlar var, "Bu single da nereden çıktı?" diyenler olacaktır...

Müziğin benim için ne anlama geldiğini, nasıl tüm hayatımı kapladığını tabiki herkesin bilmesi mümkün değil. Sadece gerçekten merak eden, tesadüfen konserlerde karşılaştığım, beni daha yakından tanımak isteyen arkadaşlar bunu biliyorlar. Bu yüzden onlar single’a hiç şaşırmadılar. Bazıları ise doğal olarak bunu bir sadece bir heves olarak algıladılar. Aslında eleştirileri doğal karşılamak lazım. Bazen her zaman objektif olup önyargılarımızdan kurtulmak mümkün olmuyor. Ben de bazen önyargılarımdan arınmakta zorlanıyorum.

İnsanlar zaten araştırıp soruşturduğu zaman, biraz internette gezinip bu kız neler yapmış, hangi konserlere gitmiş, kimlerle röportajlar yapmış, kimi dinler, müzik bu insan için ne ifade ediyor diye bakındıklarında, şarkımı hiç beğenmemiş dahi olsalar benim müzik için yaşadığımı, hayatımdaki en önemli şeylerden birinin müzik olduğunu, zaten çok açık ve net bir şekilde görecekler. Ben çok ama çok uğraşarak, çok çalışarak, eksiklerimi kapatmak için çok çaba sarf ederek uzun bir süreç sonunda hayalimi gerçekleştirdim.

Bize bu hayalinin hikayesini anlatır mısın?

Henüz ortaokuldayken korodaydım. Öykü-Berk’ten Öykü koro arkadaşımdı. Çocukken en büyük keyfim hafta sonunu bekleyip Caddebostan’daki Nezih Kitapevi’nin kaset reyonundan yeni albüm almaktı. Elime ilk kez CD aldığımda heyecandan öleceğimi sanmıştım. Yaşım tutmadığı için babamı kolundan notere sürükler, şarkı sözlerimi tasdikletirdim. 17 yaşındayken, Candan Erçetin’e remix yapan Emre adında bir dj arkadaşım sayesinde Topkapı Müzik’in sahibinden randevu almıştım. Şirketin sanatçısı Yeşim Vatan için yaptığım şarkıyı kendisine dinletmiştim, o da yaşımı sorup kibarca beni kapı dışarı etmişti! Sonra üniversite bitince müzik profesyonel olarak hayatıma girdi. Gece-Gündüz’de müzik muhabirliği yaptım. Bir yandan Billboard’a röportajlar yaptım, yazılar yazdım. Radyo Eksen’de programa başladım. Sayısız konsere, festivale gittim. Hayranı olduğum bir sürü müzisyenle tanıştım. Umarım ömür boyu hiç müziksiz kalmam.

Yaşadıklarından etkilenerek yazdığını söylüyorsun. Kırılma noktasına geri dönersek, ilk şarkın “Oyuncak Adam”ı sana yazdıran olay nedir?

Bundan üç sene önce de biriyle tanıştım. Aramızda hiçbir şey yaşanmadı ve aslında çok da görüşmedik. Ama kendisinden o kadar etkilendim ki, şu güne kadar unutmadım. Çeşitli nedenlerden dolayı onun da benzer duygular içerisinde olduğunu düşünüyorum. Platonik bir aşk hikayesi yani… O kadar mutluydum ki o sırada, "eğer bu adam hayatımda olsaydı, nasıl bir adam olurdu?" diye düşündüğümde nedense bana bunları hissettirdi. Belki daha yakından tanımadığım için bu kadar optimist kalabildim, tabiİ bilmiyorum.