Gündem
20 Şub 2023 21:08 Son Güncelleme: 21 Şub 2023 10:28

NTV spikeri depreme canlı yayında yakalandı! "İnanılmaz şiddetli bir sarsıntı yaşadık"

Hatay’da meydana gelen son dakika depremler sonrasında büyük panik yaşandı. İlk gelen bilgilere göre bölgede yeni yıkımların olduğu öğrenilirken depremin merkez üssü olan Hatay’ın Defne ilçesinde olan NTV spikeri bölgede yaşanan büyük korkuyu anlattı.

Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde peş peşe meydana gelen depremler sonrası bölgede yeni yıkımlar yaşandığı öğrenildi. Deprem anında Defne ilçesinde olan NTV spikeri ise canlı yayında yaşadıklarını anlattı:

‘İNANILMAZ BİR ŞEYDİ! AYAKTA DURAMADIK’

Bulunduğumuz bu alan depremin tam merkez üssüydü. Kameraman arkadaşım Hakan Arslan ile birlikte tuvalet ihtiyacımızı gidermek için hemen yanımızdaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin lojistik merkezine gitmiştik yolda yürüyorduk aniden başladı ve inanılmaz sallandı. Ayakta duramadık. Etrafımızdaki birçok bina yıkıldı ve tahmin ettiğimiz kadarıyla bizim konakladığımız karavanımızın yakınında olan o bina da çöktü. İnanılmaz bir şeydi ayakta duramadık ve bulunduğumuz alan bir anda toz içerisinde kaplandı. Arkamda görüyorsunuz o toz bulutunu burası 600 konutlar mevkii. İnanılmaz şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Ben tahmin ettiğim kadarıyla 7’nin üzerinde bir sarsıntı yaşadık diye düşündüm. Çünkü birbirimize sarıldık Hakan Arslan ile yere düştük. Ayakta duramadık, öyle şiddetli bir sarsıntıydı."

‘AĞIR HASARLI BİNALARIN TAMAMI ÇÖKTÜ’

NTV’de Hatay’dan canlı yayına bağlanan bir muhabir de deprem anında yaşadıklarına ilişkin "Aracın içinde 1 metre sağa sola savurdu. Sonra alttan biri vuruyor gibi yukarı kaldırdı bizi. Bizim bulunduğumuz noktadaki ağır hasarlı binaların tümü çöktü. Bazı iş makineleri enkaz altında kaldı" ifadelerini kullandı.