Polemik & Kulis
15 Mayıs 2021 13:37 Son Güncelleme: 15 Mayıs 2021 13:40

NTV kadrosuna bomba transfer! Yeni spor spikeri kim oldu?

NTV kadrosuna yeni bir isim katıldı. Kanalın yeni spor spikeri, daha önce NTV Spor'da da görev yapmıştı. Deneyimli sunucu kısa bir süre önce Tivibu Spor’daki görevinden ayrılmıştı.

NTV’nin yeni spor spikeri Şansın Tokyay oldu. Daha önce NTV Spor deneyimi olan sunucu, kısa bir süre önce Tivibu Spor’daki görevinden ayrılmıştı.

Şansın Tokyay kimdir?

1987 Tarsus doğumlu olan Şansın Tokyay TED Ankara Koleji mezunu. Üniversiteyi Başkent Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümününde burslu olarak okudu.

Yüksek lisansını O.D.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Medya ve Kültürel Çalışmalar üzerine yaptı.

2012 yılında Spor Spikerliği üzerine NTV Spor’da Ercan Taner’den eğitim aldı ve BJK TV’de 3.5 sene spiker olarak görev yaptı.

2015 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu’na transfer oldu ve 2 sene tbf.org.tr’de TBF TV üzerinden basketbolcularla yaptığı video röportajları yayınladı.

2017 yılında, TBF Milli Takımlar Medya Sorumlusu oldu.

Yine 2017 yılında, TBF bünyesinde görevini sürdürürken NTV Spor için hazırlanan Basketbol Havası programının sunuculuğunu yaptı.

2018 yılında Tivibu Spor’da tam zamanlı olarak spor spikerliğine döndü ve üç sene de bu çatı altında çalışmaya devam etti.