Gündem
28 Kas 2011 11:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

NORVEÇLİ BAKAN DA ANADOLU AJANSI'NI YALANLADI!

Norveçli Bakan "Dostum Kemal ile aynı siyasi görüşleri paylaştığımızı gördük" dedi, AA'yı yalanladı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Norveç Savunma Bakanı Eide'nin tartışıp kavga ettiği haberleri üzerine AKP ile CHP arasında "Norveç polemiği" başladı. Norveçli Bakan dün haberleri yalanlayıp, "Dostum Kemal ile aynı siyasi görüşleri paylaştığımızı gördük" dedi.
Avrupa Sosyalist Partiler Kurultayında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Norveç Savunma Bakanı Espen Barth Eide'nin tartışıp kavga ettiği haberleri üzerine, CHP Bürüksel Temsilciliği aracılığıyla dün açıklama yaptı.

Eide "Dostum Kemal'le her zamanki gibi aynı siyasi görüşleri paylaştığımızı gördük" dedi.

PES Kurultayı'nda yapılan Arap Baharı değerlendirmelerinin PES'in CHP ile iyi ilişkilerini teyid ettiğini belirten ve basının asılsız görüş ayrılığı söylentilerine itibar etmemesini isteyen Eide'nin CHP'nin Brüksel Temsilciliği aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

"Basın asılsız görüş ayrılığı söylentilerine itibar etmesin. Dostum Kemal'le önemli mükemmel bir tartışmaya katıldık. Her zamanki gibi aynı siyasi görüşleri paylaştığımızı gördük. Kemal'in, Avrupa'nın kalbinde büyük bir şevkle kabul görmesi sadece benim değil, aynı zamanda tüm PES'e üye partilerinin Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu göstermiştir."

GÜRSEL TEKİN DE YALANLAMIŞTI

Toplantıda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Anadolu Ajansı daha önce de benzeri haberler yaptı. Bu son uyarımız. Devletin en önemli kurumudur, tarafsızlık bekliyoruz. Hatalar tekrarlanırsa, hem hukuku hem de eylemsel hakkımızı kullanacağız" dedi.