Gündem
18 Mayıs 2015 14:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Nokta Dergisi Erdoğan kapağı ile döndü

Nokta Dergisi ilk sayısında olay bir kapakla okuyucularının karşısına çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı pimi çekilmiş bir el bombasıyla gösteren Nokta'nın kapak konusu Güneydoğu illeri için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılan Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük savunma ve saldırı araçları ihalesi.
Dergi'nin kapak dosyasına göre; İçişleri Bakanlığı teslim tarihi 7 Haziran seçimlerinin öncesi ve sonrasına göre ayarlanmış bir dizi savunma ihalesi verdi. İhalenin toplam bedeli 650 milyon lira ve bu Emniyet'in Cumhuriyet tarihinde tek kalemde yaptığı en büyük alım.
Alınan malzemelerin tamamı şehir içi çatışmalar ve toplumsal olaylar için. Onlarca TOMA, çok sayıda zırhlı iş makineleri, onbinlerce gaz bombası, çeşitli solüsyonlar alım kalemlerinden bazıları.

Ayrıca Güneydoğu illerine yüzlerce yeni Çevik Kuvvet ve Özel Harekat kadrosu açıldı ve atamalar yapıldı.
Alım listesine bakıldığında geçmişte Güneydoğu illerine bir yılda gönderilen gaz bombasının, yaklaşık 10 katının 2015'in ilk üç ayında gönderildiği görülüyor.
İŞTE NOKTA'NIN İLK SAYI KAPAĞI
Konuyu, "Savaşa Hazırlık" şeklinde kapağına taşıyan Nokta, 650 milyonluk alımın Hükümet'in HDP'nin siyasi aktör olarak ön plana çıkmasından duyduğu rahatsızlık nedeniyle yapıldığını vurguladı. Haberde ihalelerin teslim süreleri de dikkat çekti. Teslimatlar 7 Haziran seçiminin öncesi ve kısa süre sonrası için belirlenmiş durumda.



KARİKATÜR KONUSU DA AYNI
Nokta konuyu kapağına el bombasının pimini çekmiş bir Tayyip Erdoğan fotoğrafıyla taşıdı. Nokta'nın konuyla ilgili karikatüründe ise silahları gömmeye çalışan Selahattin Demirtaş'ı sırtından vurmaya çalışan AK Partililer görülüyor.