Gündem
13 Haz 2016 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:18

Nokia telefon sektöründen çekiliyor mu?

Nokia'nın akıllı telefon sektöründen çekilerek, sanal gerçeklik ve sağlık konularına ağırlık vereceği iddiaları gündeme geliyor.

Nokia’nın akıllı telefon sektöründeki eski konumunu kaybetmesi nedeniyle, şirketin mobil departmanında kötü günler geçirdiği biliniyordu.

SAĞLIK SEKTÖRÜNE Mİ GEÇİYOR?
Şimdiki iddialar ise Finlandiya merkezli şirketin akıllı telefon sektöründen çekilerek sanal gerçeklik ve sağlık sektörüne yöneleceği şeklinde.

NOKIA AKILLI TELEFON SEKTÖRÜNDEN ÇEKİLECEK Mİ?
Maden mühendisi Frederik Idestam tarafından 1865 yılında bir orman sanayi işletmesi olarak kurulan Nokia, iki şirketle birleşmesinin ardından 1967 yılında şimdiki hali Nokia Corporation’ı almıştı.

Shiftdelete'in haberine göre Yıllar içerisinde ürettiği telefonlar ile teknoloji sektörünün dev şirketlerinden biri olan Nokia, son yıllarda sahip olduğu konumu kaybetmiş gözüküyordu.

Microsoft, 2014 yılında şirketin mobil bölümünü satın aldıktan sonra, piyasada dalgalanma yaratan Nokia, beklediği düzeye ulaşamadı.

Bu bağlamda Nokia’nın şirket politikasında değişikliklere gideceği iddiaları gündemi meşgul ediyordu. Yönetim kurulunda yapılacak değişikler, departman yenilikleri vb. iddiaları konuşulurken, Nokia’nın farklı bir sektörde yoluna devam edeceği ifade ediliyor.