Ekonomi
24 Ağu 2021 14:27 Son Güncelleme: 24 Ağu 2021 15:11

Nobel Expo fuarlar için hazırlıklarını tamamladı! "Fuarlar sektörlerindir, biz organizatörüz"

Erhan Çelik’in kurucusu olduğu Nobel Expo, önümüzdeki günlerde 3 önemli fuarın organizasyonu üstlenecek. Hazırlıkların tam gaz devam ettiği organizasyon süreci hakkındaki detayları Çelik, Dünya yazarı Vahap Munyar ile paylaştı.

Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş., art arda gerçekleşecek 3 önemli fuarın organizasyonu üstlenecek. Hazırlıkların tam gaz devam ettiği fuarlarla ilgili Nobel Expo kurucularından Erhan Çelik’in paylaştığı detayları Dünya Gazetesi yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinden aktardı.

Vahap Munyar’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“MESLEKTAŞIM, ekranlardan tanınan Erhan Çelik, TRT’den ayrıldıktan sonra Ceyda Erem’in CNR Fuarcılık-CNR Holding’inde iki yıl kadar görev aldı.

Bir süre önce CNR’dan ayrılan Erhan Çelik, şirketin eski yöneticilerinden Tuncay Erol ve Murat Şaroğlu ile birlikte kendi fuar şirketini kurdu:

Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş.

Nobel Expo, şu yaklaşımla yola koyuldu:

-        Fuarlar sektörlerindir, biz organizatörüz…

Geçen hafta Erhan Çelik ve Tuncay Erol’la buluştuk. Erhan Çelik, art arda gerçekleşecek 3 fuardan söz etti:

Woodist Ahşap Teknolojileri ve Yan Sanayi: İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) iki salonda 1-4 Eylül 2021’de gerçekleşecek. 40 firma katılımcı olarak fuarda yer alacak. Fuara Rusya ve Balkan ülkelerinden önemli alıcılar gelecek.

Shoexpo - Uluslararası Ayakkabı ve Çanta Fuarı:  İZFAŞ’tan bu fuarı devraldık. 8-11 Eylül 2021’de gerçekleşecek. Bu fuarı devralmamızda AYMOD’la daha önceki görevlerimizde yakın çalışmış olmamız da rol oynadı. Fuar konusunda İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in önemli desteğini gördük.

ICE Uluslararası Çikolata ve Şekerleme Fuarı: Bu fuarımız 6-9 Ekim 2021’de İFM’de gerçekleşecek. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar grubunun içinde yer alan çikolata ve şekerleme için ilk kez ayrı fuar yapmış olacağız.

Erhan Çelik, fuarcılık sektörüyle ilgili şu gözlemini paylaştı:

-        Türkiye, fuarcılık şirketi sayısı açısından dünyada ilk 5’e giriyor. Ancak, düzenlenen fuarların ülke ihracatına katkısı açısından son sıralardayız.

Ardından ekledi:

-        Ülkemizde düzenlenen fuarların asıl odağına ihracatı alması gerekiyor.

Sonra düzenledikleri fuarlara giriş ile ilgili aldıkları karar üzerinde durdu:

-        Fuarlarımıza girişte ziyaretçilerden aşı belgesi soracağız. Aşı belgesi olmayanlardan son 8 saat içinde yaptırılmış PCR testi sonucunu isteyeceğiz. O da yoksa, fuarımıza girişte kurulacak kabinde hızlı PCR testi yaptırmalarını sağlayacağız.

Fuar katılımcıları ve ziyaretçiler arasında aşı karşıtlarının bulunabileceğine vurgu yaptı:

-        Bu durumda PCR testleriyle COVID-19 bulaşı riskini azaltmaya çalışacağız. Herkesin sağlığı için bu kuralları uygulamak zorundayız.

Pandeminin ilk dönemlerinde, 2020 yılının önemli bölümünde fiziki fuarların dünyada da, ülkemizde de durduğunu, ertelemeler yaşandığını unutmayalım.

Uygulanacak kuralları ona göre değerlendirelim…”

Yazının tamamı için tıklayın!