Gündem
09 Mar 2017 17:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:32

Nilhan Osmanoğlu'ndan 'Erdoğan' çıkışı: Dedem onun gibi yapmazdı!

2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu katıldığı bir etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dedesi II. Abdülhamid'i kıyasladı.

2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, Amasya Belediyesi'nin düzenlediği 'Hümayun Sohbetleri' adlı söyleşiye katıldı.

Topkapı Sarayı gibi sarayları çok fazla ziyaret etmediğini belirten Nilhan Osmanoğlu, “Çok güzel görüntülere şahit olmuyorum orada maalesef. Kutsal emanetlere nasıl girildiğini, en azından turistlerin oraya nasıl girdiğini, kendi mabetlerine girişlerinde nelere özen gösterdiklerini, bizde kesinlikle bu özeni göstermediklerini görüyorum. Ben buralara gittiğim zaman sinirlenen bir insanım” dedi.

"SULTAN ABDÜLHAMİD HAN DAVOS'TA ÖYLE DAVRANMAZDI"

Dedesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birbirlerine benzetilmesini değerlendiren Nilhan Osmanoğlu, “Ben benzetmiyorum açıkçası çünkü Sultan Abdülhamid Han, ilmi siyasetiyle hareket eden biri. Cumhurbaşkanımızın biraz daha gözü kara diyebiliriz. Tabii ki ilmi siyaseti vardır ama refleksleri biraz daha ani cumhurbaşkanımızın. Yani Sultan II. Abdülhamid Han’ın bir Davos’ta o hareketi yaptığını düşünemiyorum bile” diye konuştu.

'O TOKADI ATMASININ İMKANI YOK'

Sultan II. Abdülhamid’in hayatını anlatan 'Payitaht Abdülhamid' dizisindeki İngiliz büyükelçisine tokat atıldığı sahne ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Davos’taki 'One Minute' çıkışının benzetilmeye çalışıldığını düşünen Nilhan Osmanoğlu, “İmkanı yok. Sultan II. Abdülhamid Han’ın üslubu değil o şekilde davranmak. Birini tokatlayacak. Bu iş de o Davos’a benzetilmeye çalışılmış biraz" ifadelerini kullandı.