Televizyon
05 Oca 2013 12:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

NİHAT HOCA'DAN BAŞBAKAN'A DESTEK 'GÜVEN BANA'YA ELEŞTİRİ! YARIŞMACI İÇİN NELER SÖYLEDİ?

ATV ekranlarında kendi programından önce yayınlanan 'Güven Bana' adlı programda yaşanan yemin krizine dair Hatipoğlu neler söyledi?

Nihat Hatipoğlu, Cuma sabahları yayınlanan "Nihat Hatipoğlu sorularınızı cevaplıyor" programında yine gündeme dair sorulara yanıt verdi.

İlk olarak 9 kız çocuğu dünyaya getirip erkek çocuk için kocasının başka bir kadınla evlenmeye niyetli olduğunu söyleyen bir kadın izleyiciye "Eşinizin ikinci eşinde erkek çocuk sahibi olacağı kesin değildir, onun için ikinci bir eşle evlenmesi doğru değildir" yanıtı verdi.

BAŞBAKAN’A ÜÇ ÇOCUK DESTEĞİ

Bu sorunun ardından Başbakan Erdoğan’ın 3 çocuk isteğine değinen Hatipoğlu "Avrupa’da genç nesil bitti, hep yaşlılar kaldı Avrupa’daki liderlerde aynı sözü söylemeye başladı çocuk yapın diyorlar kendi milletlerine çünkü genç nesil azalıyor ihtiyar nesil çoğalıyor. 3 değil 5 çocuk olsa keşke bakabilecek zemin hazırlanmalı bunu niye söylüyorum çünkü benim peygamberim diyor ki evlenin ve çoğalın çünkü ben diğer milletlere karşı ahirette sizin çokluğunuzla övüneceğim diyor. Ama tabi kaliteli bir şekilde çoğal" dedi.

PARA SEVGİSİ KURAN’DAN DAHA AĞIR BASTI

Hatipoğlu programın ilerleyen dakikalarında izleyicilerinden gelen soru üzerine Perşembe akşamı kendi programından önce yayınlanan ’Güven Bana’ adlı programda yaşanan yemin krizini değerlendirdi.

Kuran üzerine yemin eden erkek yarışmacının yanlış yaptığını söyleyen Nihat Hatipoğlu "Para sevgisi Kuran ve yeminden daha ağır bastı, bu kapitalist bir dünya Kuran’a üzerine yemin etmek doğru bir şey değil. Erkek yarışmacı bile bile kandırmış bazı alimlere göre bunun kefareti sadece tövbedir, bazı alimlere göre hem tövbe edecek hemde yemin kefareti ödeyecek yani ya 10 fakiri doyuracak ya da 3 gün üstü üste oruç tutacak, yapılan şey hoş değil" diye konuştu.

NASIL YEMİN ETMİŞTİ? VİDEO