Gündem
14 Ağu 2014 12:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Nihat Hatipoğlu'na Radikal çıkış! Ateistler bunu açıklayamaz kardeşim!

Radikal yazarı Ezgi Başaran, Nihat Hatipoğlu'nun ateistlerle ilgili sözlerine çarpıcı eleştiriler yöneltti...

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ramazan ayında ulusal bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, 'Ateistlerin en büyük babası Şeytan, yani öyle sayılırsa Şeytan onlardan çok daha temizdir' ifadelerini kullanmıştı.

Hatipoğlu'nun bu sözlerinin ardından Ateizm Derneği, ünlü ilahiyatçıya dava açtığını bildirdi. Radikal yazarı Ezgi Başaran, bugünkü yazısında Nihat Hatipoğlu'nun ateistlerle ilgili sözlerini eleştirdi. Başaran yazısında, 'Ateistler dünyadaki her türlü olaydan sorumlu tutulabilen en ama en meşgul kimselerdir' sözleriyle 'Ateistler açıklayamaz' diyerek, Hatipoğlu'nun açıklaması gereken konular olduğunu belirtti.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Neredeyse mutfağın tavanı akar da yine ateistlerden izahat beklerler. Yahu yağmur yok kar yok akmaması lazımdı, şimdi durduk yere niye aktı filan.
Nihat Hatipoğlu’nun Ramazan vakti ATV’deki programında söylediği sözleri hatırlayalım şimdi de: “Şeytan bile Allah’ı inkar etmiyor Şeytan ne diyor Allah’ım beni ateşten yarattın. (Arapça bir şeyler söylüyor)… beni yarattın diyor farkında. Ee ateistlerin en büyük babası Şeytan, yani öyle sayılırsa Şeytan onlardan çok daha temizdir.”

Normal şartlar altında ateistlerin ve birkaç ay önce kurulan Ateizm Derneği’nin -şeytanı bir nevi masal mahlukatı olarak görmeleri hasebiyle- gülüp geçmeleri, çok çok “Tınnnn” diye bir ses vermeleri gerekirdi.

Fakat ne yapmışlar… Dün Çağlayan Adliyesi’ne gidip Hatipoğlu’na dava açmışlar.

Halbuki her gün önlerine yığılan tonlarca mesele arasında kendilerine bir de böyle bir müşkülat çıkarmaları hiç de akıllıca değildir.
Evet ateistler dünyadaki her türlü olaydan sorumlu tutulabilen en ama en meşgul kimselerdir.

Çünkü...

**

Hortum çıkar, gökyüzünde tuhaf mı tuhaf bir iz bırakır. Derler ki madem Tanrı’ya inanmıyorlar, Tanrı yoktur diyorlar, ateistler bu görüntüyü açıklasın.

Ölüm döşeğindeki hasta akşamdan sabaha iyileşir gibi olur. Derler ki ateistler bunu açıklasın.

Neredeyse mutfağın tavanı akar da yine ateistlerden izahat beklerler. Yahu yağmur yok kar yok akmaması lazımdı, şimdi durduk yere niye aktı filan.

Ateistler de bazen sakin bazen de saldırgan bir tavırla açıklama gayretine girişirler. Ki bu gayretleri çoğunlukla muvaffakiyetle sonuçlanır.

Lakin bazı konular, bazı durumlar var ki maalesef başarılı olamıyorlar. O işleri hiç yapamıyorlar.