Gündem
24 Eki 2020 10:27 Son Güncelleme: 24 Eki 2020 10:38

Nihat Hatipoğlu'na çok sert yanıt: 'İhaleleri de görüyor musun müsvedde hoca!

TV 5’de yayınlanan Hasan Basri Akdemir ile Ekonomi ve Ötesi programında gündemi değerlendiren ekonomist İbrahim Kahveci, Nihat Hatipoğlu’na sert sözlerle yüklendi.

İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısında ismini vermediği bir ilde sokaktan geçerken “hayretler içerisinde kaldığını”, bunun sebeplerinden birisinin dört genç kızın dışarıda bira içiyor olması olduğunu ifade etmişti.

TV 5’de yayınlanan Hasan Basri Akdemir ile Ekonomi ve Ötesi programında gündemi değerlendiren ekonomist İbrahim Kahveci, Hatipoğlu’nun bu sözlerini, “ihaleleri de görüyor musun?” diyerek eleştirdi.

Kahveci şöyle konuştu:

Bugün bir hoca gördüm, müsvedde, çıkmış şey demiş, dört kızı bira içerken gördüm. Ya kardeşim sen 150 milyar dolarlık ihaleyi görüyor musun? 5-10 şirketin aldığı 150 milyar dolarlık ihaleyi görüyor musun? Uçakları görüyor musun? Sarayları görüyor musun? Lüksü, şatafatı, israfı görüyor musun? Neredesin kardeşim? Nerede yer alıyorsun? Bu ülkede kurumlar, bu ülkede kurallar, bu ülkede devlet bu kadar zarar görürken neredeydin?

Bir müsveddenin demesi, dört kızı gördüm. Sen bir şey görmüyorsun? Sen dini yıkıyorsun dini. Kamu malıdır en önemli mal. Kamu malına sahip çıkacaksın, çıkabiliyor musun? Hayır kamu malını kullanıyorsun.