Medya
05 Tem 2014 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:24

Nihat Hatipoğlu ne kadar izleniyor? En büyük rakibi kim?

Ramazan ayının ilk haftası geride kaldı. Peki kanalların Ramazan özel programlarında birinci kim oldu? Nihat Hatipoğlu'nun en büyük rakibi kim?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da televizyon kanalları bir dizi Ramazan Özel programı hazırladı... Bu iddialı programlarla iftarda veya sahurda “en çok izlenen kanal” olmak için yola çıkanlardan kaçı bunu başardı?

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinde bu sorunun yanıtı verdi.

"Ramazan ayının ilk haftası geride kaldı. Ramazan’ın birinci günü olan 28 Haziran’dan bugüne TNS’nin gün gün reyting listelerine baktım, ortaya çıkan tablo şu: İftar ve sahur olmak üzere atv’de iki program yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu açık ara birinci…

Sadece bu kadar mı? Değil… Üstelik Nihat Hatipoğlu’nun tek rakibi kendisi…

Nihat Hatipoğlu, atv’de biri iftar, diğeri sahur olmak üzere iki program yapıyor ya; işte o yapımlardan biri “Günün en çok izlenen Ramazan programı”, diğeri de ikinci oluyor…

“Nihat Hatipoğlu ile Sahur” birinciyse, “Nihat Hatipoğlu ile İftar” ikinci, Hatipoğlu’nun iftar programı birinci olduğunda ise sahur programı ikinci çıkıyor.

Rakiplerine açık ara fark atan Hatipoğlu’nun ardından diğerlerine oranla daha çok izleyici yakalayan Show TV’nin Ramazan ekranını teslim ettiği Prof. Dr. Mustafa Karataş.

Kanal D’de “Sahurdan Kalplere”yi hazırlayıp sunan Serdar Tuncer’in de durumu fena sayılmaz… Bazen Karataş, büzen de Tunce üçüncü oluyor, bazen de tersi. Sahur’da ekran karşısına geçen 100 kişiden 25’i Nihat Hatipoğlu’nu, yüzde 8’i – 10’u Karataş’la Tuncer’i izliyor.

İftar’da da genellikle durum şöyle:

İftar vakti ekran karşısında olanlardan yaklaşık yüzde 15’i Nihat Hatipoğlu’nu, yüzde 6-7’si de Karataş’ı seyrediyor.

Star TV, TRT 1, Kanal 7 ve Samanyolu’nun gerek iftar, gerekse sahurdaki programlarını ise ekran karşısına geçenlerden yüzde 1’le yüzde 5’i seyrediyor.