Gündem
06 Tem 2015 16:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Nihat Hatipoğlu Ahmet Hakan'a patladı! Haksızlık, düşmanlık, vicdansızlık!

Nihat Hatipoğlu, yazılarında kendisini eleştiren Ahmet Hakan için isim vermeden "Onu Allah'a havale ediyorum." dedi.

Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, kaçak otel yazısıyla kendisini ağır biçimde eleştiren Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın iddialarına cevap verdi.

Hatipoğlu, Sabah gazetesine verdiği röportajda, Ahmet Hakan'a "Onu Allah'a havale ediyorum." dedi.

"YALANI ORTAYA ÇIKTI"

Ahmet Hakan, Nihat Hatipoğlu ile ilgili çıkan kaçak otel iddialarıyla ilgili bir yazı kaleme almış "Bize otelini anlat Nihat Hatipoğlu Hoca" diyen Hakan, "Hayber'i anlatır gibi duygulu biçimde... Bedir'i anlatır gibi etkili biçimde... Ebu Hureyre'nin yoksulluğunu anlatır gibi anlatsa. Ebu Zer'in dünya nimetlerinden nasıl yüz çevirdiğini anlatır gibi anlatsa... Ağlamaklı. Hisli. Ve de yaşar gibi anlatsa." diyerek Hatipoğlu'nun anlattıklarını yaşamadığı imasında bulunmuştu.

Bu imadan sonra Nihat Hatipoğlu, Ahmet Hakan'ın yazısının yalan olduğunu ispat ederek defalarca tekzip göndermesine rağmen yayınlanmadığını söylemişti.

İşte Nihat Hatipoğlu'nun isim vermeden Ahmet Hakan'a sarfettiği sözleri taşıyan röportajın ilgili bölümü:

"HABER BAŞTAN AŞAĞI YALAN"

- Eleştirilerden rahatsız mısınız?


- Hak etmediğimiz şeyler bunlar. Bizi üzüyor. Bizim hayat tarzımız ortada. Yaklaşık iki yıl önce magazinci bir kadın yazar bir şey uydurdu. "Hoca şu kadar para alıyor" dedi. Haber baştan aşağı yalandı. Ama biz o kadar edepliyiz ki televizyona çıkıp "bu yalandır" diyemiyoruz. Akabinde her tarafta bunu yaygınlaştırmaya dönük bir kampanya başladı. Her televizyoncu emeğinin karşılığını alır. Sadece bana saldırmalarının nedeni etkimizin güçlü olmasıdır. Etkimiz çoğaldıkça bu tür düşmanlık faaliyeti ile karşılaşıyoruz. Biz mazlumuz ve bunları hak etmiyoruz. Kazanmamızda ne mahsur var. Yaptığımız birçok hizmet var. Bu hizmetleri yaparken kimse bize para vermiyor. Öne çıktıkça, birilerinin kurdukları düzeni bozdukça, devleti, milleti, askeri ön plana çıkardıkça sağa sola saldıran tiplerle karşılaşıyoruz. Onları Allah'a havale ediyoruz.

"ÇOK VİCDANSIZ BİR YAZIYDI"

- Nişantaşı'nda oturan kişiyi kastediyorsunuz galiba...


- Evet o yazıda haksızlığa uğradık. Çok vicdansız bir yazıydı. Defalarca tekzip göndermemize rağmen yayımlanmadı. Kendisini ahiret gününe ve Allah'a havale ediyorum. Ben o yayın grubunun televizyonunda da program yaptım. Aynı şeyleri anlattım. Aynı şartlarda yayın yaptım. O zaman yapılmayanlar başka bir yayın grubunda, daha ses getiren yayın yaptığımızda bize böyle saldırılar yapıldı. O zaman neden eleştirmediler. Bugün ne değişti? Söylenecek çok şey var. Ama bugünkü konumumuz konuşmamızı engelliyor. Her şeyi Allah görüyor."

İşte Ahmet Hakan'ın Hatipoğlu için kaleme aldığı o yazı:

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Hatipoğlu'na köşeside, "Bize otelini anlat Nihat Hatipoğlu Hoca! İddiaya göre: Sultanahmet'te büyük bir oteli varmış Nihat Hoca'nın... Yan taraftaki binayı da oteline katmış. Bu arada... Aradaki kamu arazisinin de üzerine konmuş.

* Nihat Hoca keşke anlatsa bize bu otelin, yan binanın ve kamu arazisinin öyküsünü. Hayber'i anlatır gibi duygulu biçimde... Bedir'i anlatır gibi etkili biçimde... Ebu Hureyre'nin yoksulluğunu anlatır gibi anlatsa. Ebu Zer'in dünya nimetlerinden nasıl yüz çevirdiğini anlatır gibi anlatsa... Ağlamaklı. Hisli. Ve de yaşar gibi anlatsa.

*Hadi Nihat Hocam! Anlat bize şu otelin öyküsünü. Hayber'i anlatır gibi olsun ama."