Medya
08 Kas 2011 19:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

NİHAT GENÇ'İN ŞEREFİNİ SİZ Mİ TAYİN EDECEKSİNİZ? O YAZIYI NASIL SAVUNDU?

"Atatürk diktatördür" diyen Nagehan Alçı için kaleme aldığı yazı nedeniyle eleştirilen Nihat Genç'ten o tepkilere bugün aynı sertlikte bir cevap geldi....

Nihat Genç, Oda Tv’deki yazısında Akşam yazarı Nagehan Alçı’ya yönelik hakarete varabilecek nitelikte ifadeler kullanmıştı. Alçı’ya, sık sık televizyon programlarına çıkması hakkında yüklenen Nihat Genç, erkeksi bir üslupla Akşam yazarına seslenerek: "Her Allah’ın akşamı TV’lerdesin, bak buradan söylüyorum yarın bir gün hamile kaldığında, konu komşuyu kesinlikle inandıramazsın bebeğin kocandan olduğunu.. " şeklinde bir ifade kullanmıştı.

Genç bu yazıdan sonra medyanın her kesiminden sert eleştirilere uğradı.Genç, odatv.com’da bugün yayınlanan ""Bir telini çeksen kırk yaması dökülür" başlıklı yazısında Nagehan Alçı için kaleme aldığı ve medyada sert eleştirilere neden olan yazısını "tadından yenmez dünya güzeli bir yazı" diyerek savundu...İşte Genç’in o yazıya gösterilen tepkilere cevabı...

(...)

Bu günlerde okuma yazma bilen herkes, gereksiz ayrıntılara gereğinden çok fazla yoğunlaşmak, ya da inkar ve ihmal ya da meseleleri saptırma kolaylığının ne olduğunu, bilimsel bir ders gibi az buçuk öğrenmiş oldu.

İşte mesela gündemden bugünden tek bir örnek, kendi kanallarının sunucusu türkücü grup sekste resmi polis kayıtlarına geçti, tıss yok, örttüler, aynı gün İsrail Gazze’ye giden yardım gemilerini bastı, tıss yok, aynı gün bir küçük çocuğa onlarca adam tecavüz etti, tıss yok.Ne katil Amerikalılar’a bir kez şerefsiz alçak diyebilecek gücü iradeyi gösterebildiler, ne grup sekscilere, ne Üzmez’ler’e ne de sapık şeyhlerin polis kayıtlarına girmiş pornografik görüntülerine şerefsiz alçak diyebildiler ne de enkazın altında kalan yüzlerce yoksul sahipsiz insanın cesedlerine rağmen müteahhitlere alçaksız şerefsiz diyebildiler.

Peki aynı gün kime şerefsiz alçak manşeti attılar?

ODA TV’ye tadından yenmez dünya güzeli bir yazı yazdım, lezzet, fikir, tad, her şey kıvamında. Anında manşete çektiler: Alçak şerefsiz Nihat Genç.

Nihat Genç’in şerefini siz mi tayın edeceksiniz? Bizim onurumuzu yazarların özgürlük mücadelesi için içerde yatan gazeteci yazar arkadaşlarımız tayin ediyor.

Çalıştığım yazdığım konuştuğum her yere polis baskını yaptınız patronları ya içeri attınız ya da vergi cezalarıyla korkutup beni işten arttırdınız.
Artık benim patronum yok ki sizden korkup beni işten atsın.

Çalıştığım şirket yok ki vergi cezasıyla korkutup işten attırın.

Devlet memuru değilim ki mahkeme disiplin cezası bir sonuca varın.

Nihat Genç adını gazeteleriniz meşhur etmedi ki şimdi şöhretimi geri alın.

Yazarlığıma sizin eleştirmenleriniz yazarlarınız karar vermedi ki.

Ya da cemaat başbakan övgüsü tayiniyle maaşlı yazarlarınızdan hiç olmadım,
Cumhurbaşkanı sofralarında Kültür Bakanlığı ödüllerinde hiç bulunmadım, ya da Orhan
Pamuklar gibi sessiz Elif Şafaklar gibi şeyhlere dostum güzellemeleri yazmadım.
Sizlerin savcıları, sizlerin zorba bir iktidarı, sizlerin neyle kazandıkları bilinmeyen cemaat zenginlikleri, sizlerin kırk çeşit TV kırk çeşit gazetesi, sizlerin rötatifleri var, sizlerin arkasında Amerika var…

Benim de Irak Savaşı günlerinde yazdığım bir kitabım var: Amerikan Köpekleri.

Zulmünüzden gaddarlığınızdan bu halk ağlamak için dahi ağzını açamaz oldu. Atın manşetlerinizi Nihat Genç alçak şerefsiz diye.

Nihat Genç durmaksızın yazacak: bağımsızlık o en soylu ruhani enerjinin kaynağıdır ve tek mal varlığımız tek haysiyetimiz Anadolu’nın bağımsızlık savaşından beri bu kaynağın hala gürül gürül akıyor oluşudur.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ