Televizyon
29 Mar 2013 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

NİHAT GENÇ HANGİ KANAL İLE ANLAŞTI?

Gazeteci-yazar Nihat Genç'in bundan sonra izleyicileri ile buluşacağı kanal belli oldu.

Daha önce Veryansın programı ile ekrana gelen OdaTV sitesi yazarı gazeteci Nihat Genç, Ulusal Kanal ile anlaştı.

Ulusalbakis.com’un haberine göre, Nihat Genç’in ilk programı Nisan ayının ilk haftası yayınlanacak.


NİHAT GENÇ KİMDİR?

Yazar Nihat Genç, 1956 yılında Trabzon'da doğdu. Çocukluk ve gençlik yılları Trabzon'da geçen Genç, ilkokulu İskender Paşa İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi Trabzon Ticaret Lisesi'nde okudu.

İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni dönemin şartları ve siyasi olaylar gereği bırakmak durumunda kaldı. 1983 yılında kayıt yaptırdığı Sağlık İdaresi Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

Genç, mezuniyetinden hemen sonra Ankara Rehabilitasyon Merkezi'nde ve ardından Kültür Bakanlığı'nda dokuz yıl kadar memurluk yaptı.

Memurluktan ayrılan yazar çeşitli dergi ve gazetelerin teknik ekiplerinde yer aldı. Bu süreçte siyaset ve edebiyat içerikli dergilere yazılar yazdı. Leman dergisinde yer alan yazılarıyla tanınırlığı artan Genç, daha sonraki süreçte Akşam gazetesinde köşe sahibi oldu.

Televizyon serüvenine Sky Türk televizyonuyla atılan yazar, Serdar Akinan ile birlikte yürüttüğü Ne Var Ne Yok programıyla kitlelerin dikkatini çekti. Nihat Genç daha sonra ART kanalında Lale Şıvgın’la Veryansın programına devam etti.

Genç son olarak Halk Haber'de canlı olarak yayınlanan "Nihat Genç konuşuyor" isimli programla ekranlara geliyordu.