Gündem
19 Mar 2013 23:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

NİHAT DOĞAN'DAN AYSEVER'E İLKER BAŞBUĞ RESTİ!

CNNTürk'te yayınlanan Aykırı Sorular'a konuk olan sanatçı Nihat Doğan ile Aysever arasında gergin anlar yaşandı.. VİDEO

CNN TÜRK’te, Enver Aysever’le Aykırı Sorular fikirleri ve açıklamalarıyla gündem yaratan bir ismi Nihat Doğan’ı ağırladı. Son olarak vefat eden Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in cenazesi için ülkeye giderek dikkatleri toplayan Nihat Doğan, programda çeşitli konularda, farklı yönlerde açıklamalarda bulundu.
 
Hugo Chavez’in cenazesine niye katıldığı sorusunu; “Chavez’in istismar edilmesini engellemek için” diyerek yanıtlayan Nihat Doğan; “Bütün solcuyum diye geçinenler onun fotoğrafını kullandı ama biri de çıkıp cenazesine gitmedi. Sorun paraysa, o solcu geçinenler molotof, yumurta satın alıp atacaklarına onun cenazesine gidebilirlerdi. Kemal Kılıçdaroğlu da gidebilirdi.”
 
Nihat Doğan ilginç bir açıklamayı da yasaklı kitaplar konusunda yaptı. Kitabı psikolojik savaşta kullanılan bir bomba ve silaha benzeten, gerekli durumlarda yasaklanmasını doğru bulan Nihat Doğan; “Ahmet Şık’ın çıkarmaya çalıştığı kitabın yasaklanmasını doğru buluyorum. O kitap o dönemde ülkeye zarar verebilirdi. Ama şimdi olsa yayınlanabilirdi” dedi.

Aysever’in "Türkiye’nin bir genelkurmay başkanı için müebbet isteniyor" sorusuna ise Nihat Doğan’dan ilginç cevap geldi

Nihat Doğan, Türkiye’de ülkeye teröristler kadar zarar veren askerlerin de bulunduğunu dile getirirken bir başbakanın bu ülkede idam edildiğini söyledi.  Aysever’in konunun bugünle bir ilgisinin olmadığını söylemesi üzerine Nihat Doğan bu kez geçmişte bir genelkurmay başkanın  rütbelerinin sökülerek er yapıldığını hatırlattı. Doğan, "Edelhun paşanın rütbelerini kim neden söktü" diye sordu.

Nihat Doğan daha sonra Yassıada yargılamaları sırasında Adnan Menderes’in sadece su istediği bir subaydan aldığı şok cevap yüzünden kendisinin yaşadığı kabusu anlattı.

İŞTE O ANLAR : VİDEO