Röportaj
20 Ara 2015 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:15

Nihat Doğan sessizliğini bozdu: Sözlerimin arkasındayım, mini etek giyen taciz edilir!

Ünlü türkücü Nihat Doğan, 10 ay sonra sessizliğini bozarak Sabah'a konuştu. Nihat Doğan, herkese tahammül edildiğini kendisine edilmediğini söyledi.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından mini etek giyenlerin tacize uğramasını meşru kılan yorumuyla tepki çeken şarkıcı Nihat Doğan pişman olmadığını söyledi.

Bir sürü din düşmanı, vatan haini ve milli irade düşmanı sanatçı var

Ahmet Kaya’ya yönelik lincin aynısının kendisine de yapıldığını savunan Doğan,“Bir sürü din düşmanı, vatan haini ve milli irade düşmanı sanatçı var; hepsine tahammül ettiler de, bir Anadolu çocuğuna tahammül edemediler” dedi.

Kutuplaşmanın kurbanlarından olduk

Sabah gazetesinin magazin eki Günaydın’a verdiği söyleşide ‘gayri milli’ medya ve yazarların kendisini tehlike bir tehlike olarak gördüğünü öne süren Doğan, “Bunların sebebi politik bir duruşunuz olması mı?” sorusunaysa, “Evet, kesinlikle. Medyada bu ayrışma tam manasıyla yaşanmamıştı. Bu mesele de; millilik ve gayri millilik üzerinden yürüyen bir kutuplaşmanın, cepheleşmenin ve de savaşın kurbanlarından olduk” karşılığını verdi.

Hak ve halk için söyledim, pişman değilim

Doğan, Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın ardından “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız” tweet’ini atma gerekçesini ise şöyle açıkladı: “‘Sonunu düşünen kahraman olamaz’ düşüncesinden hareket edip hak ve halk için söyledim. Soner Yalçın ve Uğur Dündar’ın yapmış olduğu ‘İnadına mini etek, inadına dekolte’ söylemine olan bir tepkiydi. Zerre-i miskal kadar pişman değilim. “

Gayet net ifade etmişim

“Dekolteli kadınlarınla flört eden Nihat Doğan; şimdi nasıl oluyor da mini eteği eleştirebiliyor?” sorusunu, “Cümle yoruma açık bir durumda değil, gayet net ifade etmişim. ‘Sokakta mini giyersen taciz ederler’ diyorum” diye yanıtlayan Doğan şöyle devam etti: “Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede; kediye, köpeğe tecavüz eden, su damacanasına tecavüz etmeye kalkışan bunca sapığın içinde, ben de ‘Sokakta kıyafetimize daha dikkat edelim’ demişim. Bunu söyleyecek herkes linç edilecekse, anne-babalardan başlayalım.”

Giydirmem kardeşim!

Kendisini ‘dindar demokrat’ olarak tanımlayan Doğan, “Ben anneme giydirmem mini eteği, sevgilime de giydirmem. Seda Sayan ile birlikte olduğum zaman da bütün mini eteklerini kesmiştim. Ben giydirmem kardeşim, giydiren giydirsin” diye konuştu.

Başkanlık sistemi gelirse rahatça çocuğumuzu yaparız

‘Memleket meseleleri’yle uğraşmanın kendisini müzikten ve aile olmaktan uzaklaştırdığına dair yoruma katılan Doğan, “Kesinlikle doğru. Uzaklaştırması da normal. Eğer çocuğum olsaydı, belki de çocuğun yüzü suyu hürmetine bu kadar cesur olamazdım. Başkanlık sistemi de gelirse inşallah, biz de rahatça çoluğumuzu çocuğumuzu yaparız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Doğan, Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın cinayetinin ardından “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın” tweeti’yle tepki çekmişti.

‘Survivor’da Nihat Doğan varsa boykot ediyoruz’ kampanyasıyla karşı karşıya kalan Doğan, yapımcı Acun Ilıcalı tarafından yarışmanın kadrosundan çıkarılmış, ardından da kendi ayrılmak istediğini savunmuştu.

Galatasaray’ın eski yöneticisi Adnan Öztürk ise disiplin kuruluna bir dilekçe göndererek Nihat Doğan’ın kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi için başvuruda bulunmuştu.

Hakkında soruşturma başlatılan Doğan, yazdığının Özgecan Aslan’la ilgisi olmadığını savunurken soruşturmadan da takipsizlik kararı çıkmıştı.