Gündem
23 Mar 2016 11:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Nihal Bengisu Karaca'dan Bakan'ın açıklamasına sert çıkış: Ensar Vakfı bal gibi sorumludur!

Karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz edildiği iddiasıyla ilgili sert bir çıkış yapan Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Ensar Vakfı için "Bal gibi sorumludur" dedi

Karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz edildiği iddiasıyla ilgili AKP'ye yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'dan sert bir çıkış geldi.

Ensar Vakfı'nın "bal gibi" sorumlu olduğunu belirten Nihal Bengisu Karaca, "Aile Bakanı'nın açıklamasını da, Ensar vakfı kollayıcılığı yapanları da yadırgıyorum. Vakfı kapatmayın tamam da bu korumacılık ne?" ifadelerini kullandı.

Ensar Vakfı'nı koruyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı'nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz" demişti.

Ensar Vakfı korumacılığının "yüksek mevkilerde tanıdıkları olanlara has bir imtiyaz talebi" gibi algılandığını söyleyen Karaca, Twitter'dan "Korkunç bir olay olmuş ve o 'gönüllü' sapığın evlere girmesine imkan tanıyan vakıf da bal gibi sorumludur" diye yazdı.

Karaca şunları yazdı:

"Aile Bakanı'nın açıklamasını da, Ensar vakfı kollayıcılığı yapanları da yadırgıyorum. Vakfı kapatmayın tamam da bu korumacılık ne? Ensar Vakfı iyi işler yapar doğru ama 'Bir kişi yüzünden' de olsa 'on çocuk' zulüm gördü. Bu büyük bir olay ve vakfın hasar alması doğal. Vakfın fazlaca savunulması vicdanlarda aklanmasını sağlamıyor. Yüksek mevkilerde tanıdıkları olanlara has bir imtiyaz talebi gibi algılanıyor. Korkunç bir olay olmuş ve o 'gönüllü' sapığın evlere girmesine imkan tanıyan vakıf da bal gibi sorumludur. Bırakın çilesi neyse çeksin. Çocuklarla ilgili bir iş yapıyorsanız ve o çocukları koruyamıyorsanız, suç şahsi de olsa yıpranırsınız ve yıpranmanız da gerekir"