Medya
08 Ağu 2015 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Nihal Bengisu Karaca yazdı: 'Bu da oldu: Kandil TSK’yla...'

Yazar Nihal Bengisu Karaca, 'Bu da oldu: Kandil TSK’yla sosyalleşme çabasında' başlıklı yazısında PKK'lı Duran Kalkan'ın o açıklamasını eleştirdi.

 Nihal Bengisu Karaca, KCK üyesi Duran Kalkan'ın "Ordu kendisini kullandırtmasın. Ben vatan koruyucusuyum diyordu, vatan AKP mi?" sözlerini yorumladı.

Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Duran Kalkan'ın geçtiğimiz günlerde orduya çağrıda bulunması kamuoyunda dikkatleri çekmişti. Örgüte yakınlığıyla bilinen Nuçe TV'ye konuşan Kalkan aynı konuşmasında PKK'nın henüz silah kullanmadığını söylemişti.

Bu ilginç sözleri kaleme alan Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Kalkan'ın bu cesaretini soldan dönme liberallerin kışkırtmalarına bağladı.

İşte yazarın konuyla ilgili köşesinde yaptığı yorum:

ÇETREFİLLİ BİR RUH HALİ


"Varoluş kaygılarının ürettiği stres, kaçırılan fırsatların verdiği hayal kırıklığı, moral üstünlüğü kaybetmenin verdiği baskı, kibrin sarhoşluğuyla birleşince ortaya Duran Kalkan çıkıyor işte. İşi TSK’ya tavsiyeler vermeye kadar götürdü. “Ordu kendisini kullandırtmasın. Ben vatan koruyucusuyum diyordu, vatan AKP mi?” diyor. Devlet-ordu ile AK Parti ve tabanını bu derece ayrıştırma ve orduyu göz hizasına alıp ona çağrı yapma hali çok çetrefilli bir ruh hali.

Mantığı şöyle kuruyor olsa gerek: “Selahattin, Beyaz Türklere kendini sevdirebilmişti. Ben de beyaz Türklerin silahlı örgütü olan TSK ile bağ kurabilirim.” Bir Ortadoğu silahlı örgüt lordu, bu akıl tutulmasını ve cesaretini tek başına edinmiş değil. Bu cesareti soldan dönme elit liberal entelijansiyanın “Bizi satmayın ha, sakın silah bırakmayın” kışkırtmalarına borçlu.

Duran Kalkan ve benzerleri, Kürtler adına savaştıklarını iddia edenler yani, biraz sahici olsalardı “Ne aldınız da silah bırakıyorsunuz?” diye soran bu zevata karşı, “Abdulhalit’i hayatta tutma şansını alıyoruz, Mansur’un ailesine sağ salim dönebilmesinin sevincini alıyoruz” derlerdi.

Onun yerine beyaz Türklerin kötü alışkanlıklarını edindiler."