Spor
29 Mar 2023 19:15 Son Güncelleme: 29 Mar 2023 23:34

Nicolas Anelka, Denizli'de kaçan şampiyonluğun nedenini açıkladı

Fenerbahçe'nin 2005 yılında kadrosuna kattığı Nicolas Anelka o dönemin en büyük transferlerinden biri olarak gösterilmişti. Futbolu bırakmasına karşın halen Fenerbahçe maçlarının sıkı takipçisi olan Anelka, Denizli'de kaçan şampiyonluk hakkında olay itiraflarda bulundu.

Ocak 2005'te Manchester City'den Fenerbahçe'ye 7 milyon Euro bonservisle transfer olan Nicolas Anelka transferi hem Türkiye'de hem de dünyada çok büyük ses getirmişti.

Fransa'nın son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden birisi olarak gösterilen Nicolas Anelka özellikle Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında unutulmaz gollerin altına imzasını atmıştı.

Sarı-lacivertli formayla 1.5 yıl geçiren Anelka çıktığı 57 maçta 16 gol ve 15 asist üretmişti. Fransız yıldız; Fenerbahçe, o dönemin teknik direktörü Christoph Daum ve Denizli'de kaçan şampiyonluk hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

''DENİZLİ MAÇINDA NOBRE'Yİ TERCİH ETMESİNE ŞAŞIRDIM''

Şampiyonluğun belirleneceği Denizlispor maçında uzun süreli sakatlıktan dönen Nobre'nin ilk 11'de mücadeleye başlamasına şaşırdığını söyleyen Nicolas Anelka, ''O maçta Daum’un Nobre’yi tercih etmesine şaşırdım, beklenmedik bir karardı. Şampiyonluğun gitmesinde de bunun etkisi var. Maçtan bir gün önce Fransa Milli Takımı kadrosu açıklandı, o kadroda yoktum. Hoca da bundan etkileneceğimi düşündüğü için böyle bir karar aldığını düşünüyorum. Hepimizin beklentisinin aksine sürpriz bir tercihti. Nobre de iyi bir golcüydü ama yeni sakatlıktan çıkmıştı. Bu yüzden sürpriz olmuştu'' dedi.

FENERBAHÇE'DE UNUTAMADIĞI MAÇLARI AÇIKLADI

Nicolas Anelka, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde sahasında PSV'yi 3-0 yendiği maçın yanı sıra 4-0'lık Galatasaray galibiyetindeki dördüncü golünü ve Beşiktaş'a karşı kaydettiği golü unutamadığını söyledi.