Gündem
25 Haz 2010 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

NICKELODEON VE MTV TÜRKİYE DIGITURK PLATFORMUNDAN NEDEN ÇIKARTILDI?

Dıgıturk Nickelodeon ve MTV Türkiye kanallarının platformdan çıkartılma gerekçelerini açıkladı.İşte yapılan açıklama...

DIGITURK Platformumuzda yayın yapan Nickelodeon ve MTV Türkiye kanallarının halen Platformumuzda yayın yapamamasının fiili ve hukuki gerekçeleri aşağıda sıralanmıştır:

DIGITURK ile MCD Görüntülü Yayın Program ve Film Hizmetleri A.Ş arasında imzalanan ve Nickelodeon logolu televizyon kanalının taşınmasına dair sözleşme 22.Mayıs.2010 tarihinde sona ermiştir.

DIGITURK olarak iş bu sözleşmenin tarihi itibarı ile sona erdiği Beşiktaş 4.Noterliğinin 21.04.2010 tarih ve 07998 yevmiye numaralı ihtarı ile aynı tarihte MCD Şirketine bildirilmiştir.

DIGITURK ile Müzik Televizyon Yayıncılık ve Video Prodüksiyon A.Ş arasında imzalanan ve MTV Türkiye logolu televizyon kanalının taşınmasına dair sözleşme 22.Mayıs.2010 tarihinde sona ermiştir

DIGITURK olarak Nickelodeon ve MTV Türkiye kanalları ile mevcut sözleşmelerimizi hukuki bir hakkı kullanarak ve hukuka uygun olarak sona erdirmemizden daha doğal bir hakkımız yoktur diye düşünüyoruz.

Bu arada kamuoyunun bilgilenmesi açısından şu konuyu da belirtmekte yarar görüyoruz. Nickelodeon ve MTV Türkiye logolu televizyon kanallarının “asıl hak sahibi” olan Şirket MTV Networks Europe isimli merkezi Londra’da bulunan bir şirkettir.

MTV Networks Europe, Nickelodeon ve MTV Türkiye kanallarının, markasının ve lisan hakkının uluslar arası hak sahibi bir şirket olarak değişik ülkelerde bu kanalı yerel şirketlerle işbirliği yaparak izleyicilerine sunmaktadır.

MTV Networks Europe’un, ülkemizdeki iş ortağı MCD ve Müzik A.Ş ile arasındaki sözleşmelerin biteceğini ve bundan sonra hakların kendilerinde olduğunun bize bildirilmesinden sonra da DIGITURK olarak asıl hak sahibinin bu iradesinin bundan sonraki yayın dönemlerinde nasıl oluşacağını bilmediğimiz için yeni dönem için “Asıl Hak Sahibi” olan MTV Networks Europe Şirketinin ülkemizdeki yeni yapılanmasına göre hareket etmemizin hem hukuki açıdan hem de fiilen daha doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz.

MTV Networks Europe ile MCD/Müzik A.Ş arasında hâlihazırda var olan ve yargılama aşamasında olan hukuki sorun konusunda Mahkemelerin vereceği kararı beklememenin her açıdan doğru olduğunu düşünüyoruz.

Bu arada MTV Europe Network Şirketinin RTÜK nezdinde de hukuki girişimlerde bulunduğunu ve asıl hak sahibi olduğu yayınlarının RTÜK mevzuatına aykırı olarak sürdürüldüğünü yolundaki şikayetlerini RTÜK’e bildirmiş olduğunu öğrendik.

Hakkında RTÜK’de yayının teknik olarak kime ait olduğu ve nereden yapıldığı konusunda tartışma, soruşturma ve şikayet yapılan bir yayını platformumuzda taşımamanın hukukun emrettiği bir çözüm olduğunu düşünüyoruz.

DIGITURK, iki şirket arasındaki hukuki sorunlar çözülmeden ve yapılan yayının RTÜK mevzuatına uygun bir yayın olduğunun yargı ve idari kararlarla sabit olduğunu tespit etmeden bu olayda taraf olmayı istememektedir.

Söz konusu televizyon yayını hakkında hukuki ve idari soruşturmaların tamamlanması sonrasında Nickelodeon kanalını ve MTV Türkiye yine izleyicilerimize ulaştırmak elbette DIGITURK’u mutlu edecektir.

               Kamuoyuna saygıyla duyururuz.