Gündem
21 Ağu 2013 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

NEZİHE ARAZ UNUTULMADI!

Basın İlan Kurumu önderliğinde Gazeteci- yazar Neziha Araz bir etkinlikle anıldı..

Basın İlan Kurumu ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ESKADER) birlikte düzenlediği Matbuat Dünyasından Sanatkar Çehreler etkinliği, Çemberlitaş’taki Basın Müzesi’nde gerçekleşti.

Gazeteci-yazar Nezihe Araz'ın anıldığı etkinlikte konuşan ESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım, yazarın "acıları aktaran aydın" olduğunu belirterek, ''Emin olun ki Bosna'da yaşananları aktardığı gibi bugün de Mısır'da olanları yazardı'' dedi.

Yardım, yazarın, dünden bugüne taşıdığı değerli şahsiyetlere, özelliklere vurgu yaparak, yazarın tasavvuf yönünü ''sütteki yağ" olarak tanımladı.

Nezihe Araz’ın bir söyleşide kendisini Süleyman Çelebi'ye benzettiğini hatırlatan Yardım, yazarın metafizik kaygıları olduğunu dile getirdi.

Araz'ın Türkiye’de çok okunan kitaplara imza attığına işaret eden Yardım, yazarın kaleme aldığı Anadolu Evliyaları, Anadolu’nun Kadın Erenleri eserlerinin her evin kütüphanesinde bulunduğunu söyledi.

Gazeteci ve yazar dostlarının katıldığı programda, sevenleri Araz ile ilgili anılarını ve düşüncelerini paylaştı. Etkinlikte, Araz'ın kaleme aldığı şiir ve yazılar seslendirildi.

Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesinden ardından, son buldu.