Gündem
04 Mar 2011 17:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

"NEZARETHANE ÇOK SOĞUK!" GÖZALTINDAKİ GAZETECİLER SOĞUKTAN ŞİKAYETÇİ!

Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında gazeteci yazar Nedim Şener'in de aralarında bulunduğu 10 kişiden şikayet var.

Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında gazeteci yazar Nedim Şener'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler emniyetin bodrum katında bulunan nezarethanelerinde tutuluyor. Bu arada baskınlarda ele geçirilen belgelerin incelenmesine ise bugün başlandı.

Oda TV internet sitesi yöneticisi Coşkun Musluk'un avukatı Serkan Günel, Musluk ile görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İFADE VERİLİP VERİLMEME TARTIŞILIYOR"

Günel, emniyette ifade verilip verilmemenin tartışıldığını ifade ederek "Emniyette en az kalınma süresi 3 günden başlıyor. İnsanlar bunu hızlandırmaya çalışıyor. Eğer emniyette ifade vermeyi reddederse bunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Çünkü emniyette ifade vermemek sorulardan kaçmak değil. Sadece sürecin hızlandırılması için. Kimsenin cevap vermekten korktuğu en ufak bi soru yok. herkes durumu anlamaya çalışyor. Somut olarak söylenmiş bir gözaltı sebebi yok" diye konuştu.

"DELİLLERİ TOPLAYANN EMNİYET DELİLLERİ İNCELEYEN KİŞİ OLUYOR"

Günel, şüphelilerin farklı hücrelerde tutulduğunu belirterek "Şüpheliler birarada tutulmuyor. İrtibatları keslmiş durumda. İfade verip vermemek onlara kalmış. Artı ve eksileri anlatıyorum. Süreç biran önce hızlansın. Soruşturmanın asil yürütülmesi gereken yer olan savcılık aşamasına gelsin. Ama malesef bu süreçte çok yanlış bir uygulama varki, delilleri toplayan emniyet delileri inceleyen kişi oluyor. Böylece asıl yürüten savcıda soruları bir polisin hazırladığı soruşturmayı yürütüyor. Biz bir an önce adli makamların önüne çıkmayı istiyoruz. Hukuki olan da budur" şeklinde konuştu.

"SOĞUKTAN ŞİKAYET GELDİ"

Günel, gazetecilerin, şüphelilerin bir şikayeti var mı? sorusuna ise, "Hava soğuk içerisi zaman zaman çok soğuk olabiliyor. Soğuktan şikayet geldi. Bir nezarethana ne kadar konforlu olabilr ki? Maalesef şikayet geldi" şeklinde yanıtladı.