Polemik & Kulis
30 Tem 2018 12:52 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:47

New York Times'tan Trump'a "şiddete teşvik" uyarısı: Söylemleriniz yüzünden silahlı koruma tuttuk

New York Times, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinden bu yana eleştirel medya kuruluşlarını hedef alması yüzünden silahlı koruma tuttuklarını açıkladı.

New York Times gazetesinin yayıncısı Arthur Gregg Sulzberger, ABD Başkanı Donald Trump’tan gazetecilere ‘halk düşmanı’ demeyi bırakmasını istedi. Sulzberger, bu yaklaşımın şiddetin önünü açacağı uyarısında bulundu.

Trump ve Sulzberger dün Beyaz Saray’da bir araya gelmiş, Trump paylaştığı Twitter mesajında önce “Çok güzel bir görüşmeydi” demişti. Ancak Trumo sonrasında, yalan haberleri ‘halk düşmanı’ ilan etti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, New York Times ise Trump’ın tweetlerinde ‘Sulzberger ile görüşmenin tasvir ediliş biçimine yanıt vermek’ gerekçesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Görüşmede Trump’a kullandığı dil konusundaki kaygılarını ilettiğini söyleyen Sulzberger, “Söylemleriniz yüzünden çok sayıda tehdit alıyoruz. Silahlı koruma tutmak zorunda kaldığımızı söyledim. O da bugüne kadar neden silahlı korumamız olmadığına şaşırdığını ifade etti” dedi.

Trump ise, yaptığı paylaşımlarda “Basın özgürlüğü, haberleri doğru bir şekilde bildirme sorumluluğunu da beraberinde getirir” ifadeleriyle eleştirilerini sürdürdü ve “Ölmekte olan gazete endüstrisinde, büyük ülkemizin Trump karşıtlarınca satılmasına izin vermeyeceğim” dedi. (Kaynak: BBC Türkçe)