Dünya
26 Eki 2021 07:11 Son Güncelleme: 26 Eki 2021 07:12

New York Times’tan dikkat çeken Erdoğan yazısı! ‘Geri adım attı...’

Amerikan New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 ülkenin büyükelçilerine yönelik “istenmeyen kişi” açıklamasını değerlendirdiği haberinde dikkat çeken ifadeler kullandı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısını ve gündemdeki “istenmeyen kişi” konularını değerlendirdi.

“Erdoğan geri adım attı” başlıklı bir haberde Osman Kavala için ‘serbest bırakın’ çağrısında bulunan büyükelçiler hakkında ‘talimat verdim’ diyen Erdoğan’ın, toplantı sonrasındaki açıklamalarında ise ‘istenmeyen kişi’ ilanına değinmediği belirtildi.

Haberde, söz konusu çıkışın Türkiye ekonomisini ve NATO ilişkilerinin ciddi bir şekilde riske attığı belirtilirken, “Erdoğan persona non grata çıkışı konusunda geri adım atarak olası bir diplomatik fırtınayı önlemiş oldu” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan haberde diplomat ve yorumcuların hükümeti olası bir diplomatik krize karşı uyardığı da hatırlatıldı.

‘DİPLOMASİ TÜRKİYE’Yİ KURTARDI’

Haberde ayrıca, diplomasinin Türkiye’yi büyük bir krizin eşiğinden kurtardığını belirterek, “80 milyonluk ülkede çoğu kişi yeni bir diplomatik ve ekonomik krizin eşiğine gelmekten korktu” ifadelerine de yer verildi.