New York Times, 2022’nin en iyi filmlerini seçti

ABD merkezli New York Times gazetesinin kıdemli kültür sanat editörleri A.O. Scott ve Manohla Dargis, 2022'nin en iyi 10 filmini açıkladı.

New York Times, 2022’nin en iyi filmlerini seçti - Sayfa 1

2022’nin ilk altı ayını geride bırakmışken, bu yıl vizyona giren ve en dikkat çeken filmlere göz atmaya ne dersiniz?

ABD’nin köklü gazetelerinden New York Times, 2022 yılının en iyi filmlerini derledi. İşte pek çok ülkeden listeye giren ve mutlaka izlenmesi önerilen o filmler;

111
New York Times, 2022’nin en iyi filmlerini seçti - Sayfa 2

1- Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once):

Her Şey Her Yerde Aynı Anda, dünyayı kurtarması gerekecek zorlu bir maceraya sürüklenen bir kadının hikayesini konu ediyor. Aile hayatı ve işiyle sıradan bir yaşam süren Evelyn, kendisini bir anda dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içinde bulur, bu süreçte de olaylar gelişir….

211
New York Times, 2022’nin en iyi filmlerini seçti - Sayfa 3

2- Kürtaj (Happening):

Annie Ernaux’un aynı adlı 2000 tarihli romanına dayanan, Diwan ve Marcia Romano’nun senaryosunu yazdığı, Audrey Diwan tarafından yönetilen film, henüz kürtajın yasal olmadığı 1963 yılında, istenmeyen hamileliğini bitirmeye çalışan bir genç kadının hikâyesini anlatıyor.

311
New York Times, 2022’nin en iyi filmlerini seçti - Sayfa 4

3- Flux Gourmet:

 Yazar-yönetmen Peter Strickland tarafından tasarlanan dünyada, mutfak lezzetlerinin sesleri ön plana çıkıyor. Bu filmde blenderla püre yaparken hatta kızartma yaparken çıkan sesler, müziğe dönüşüyor… Karakterler bu süreçte kendilerini güç mücadelelerinin, sanatsal kan davalarının ve sindirim bozukluklarının içinde buluyor.

411