Politika
06 Nis 2023 01:20 Son Güncelleme: 06 Nis 2023 09:47

Nevşin Mengü'nün yorumu Akşener'i kızdıracak! 'Mermi' şovunun sebebi anketler mi?

HDP'nin de desteklediği 6'lı masada İYİ Parti tabanında büyük bir çözülme yaşanırken bu durum anketlere de yansıdı. Nevşin Mengü de İYİ Parti'nin oyunun düştüğünü söylerken Akşener'in mermi şovuyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Türkiye'de seçimlere az bir süre kalırken 6'lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin duyurulmasına kadar olan sürece İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkıp sonrasında saatler içinde tekrar oturması damga vurdu.

İYİ Parti'de HDP rahatsızlığı
Akşener'in masaya neden döndüğü merak edilirken kulislerde Akşener'in tehdit edilmiş olabileceği konuşuldu. HDP ile açık bir ittifak yapan Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretine ses çıkarmayan ve olayı görmezden gelen Akşener'in partisindeki milliyetçi isimler üst üste istifa ediyor.

En büyük bomba 'Ağıralioğlu'
İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 22 Mart'ta yaptığı açıklamada Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı seçim sürecini zehir zemberek sözlerle eleştirdi.

Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada "Millet tercihiyle baş başa kalamamış tercih sıkışmıştır. Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu." ifadelerini kullandı.

HDP'nin Kılıçdaroğlu lehine açıklama yaptığını söyleyen Ağıralioğlu, "Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. HDP, Türk demokrasisinin şantajcısına dönüşmüştür. Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim" dedi.

Daha önce Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adaylığı seçim sürecini sert sözlerle eleştiren ve "Bu vebale ortak olmayacağım" diyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa etmişti.

Rahatsızlık anketlere yansıdı
İYİ Parti tabanında CHP ile yapılan ittifak ve HDP'nin bu koalisyona dahil olması büyük rahatsızlık yaratırken bu durum anket sonuçlarına da yansımaya başladı.

Oyları yüzde 8'lere düştü
CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Nevşin Mengü de yaptığı açıklamada İYİ Parti oylarının yüzde 8'lere kadar düştüğünü itiraf etti.

Kurşun şovunun sebebi anketler mi?
Mengü açıklamasının devamında Akşener'in İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunların bir gece bekçisi tarafından hırsızlara sıkılmış olmasını görmezden gelerek etrafa kurşunlar atmasını "Bugün Erdoğan ile Akşener'in girdiği bu polemikle, işte bu kurşun atma birazcık eski ülkücü geleneğe göz kırparak, tabanı toparlayabilecek mi göreceğiz." şeklinde yorumladı.