Röportaj
27 Tem 2015 01:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Nevşin Mengü'den ilginç itiraf: Ben tipten kaybediyorum!

Tip olarak kendisini Beyaz Türkler'e benzeten Nevşin Mengü babasıyla ilişkisine kadar özel hayatına yönelik açıklamalarda bulundu.

CNN Türk Ana Haber bülteni sunucusu Nevşin Mengü, Radikal'den Armağan Çağlayan'a verdiği röportajda kendisi ile ilgili oluşan algılar için görüntüsünün Beyaz Türk olduğunu söyleyerek "Ne yapayım? Tip böyle. Yani tipten kaybediyorum" diye konuştu, bu sözler sosyal medyada hızla yayıldı.

Mengü, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na "külliye" demediğini, Erdoğan'ın DEAŞ dediği IŞİD'e de 'DAİŞ' ya da 'DEAŞ' deme ihtiyacı duymadığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi diyen duymadım hiç sokakta. İnsanlar Beştepe diyor. Dil böyle dayatılarak gelmiyor! Mühim olan sokağın dilinin ne dediği" diye konuştu.

MENGÜ SOLCU MU?

Çağlayan'ın 'Size solcu diyorlar?' yaklaşımına "Evet, öyle diyorlar." diye karşılık veren Mengü, babası; eski CHP'li vekil Şahin Mengü'nün bu durumda büyük etkisi olduğunu fakat hiçbir konuda anlaşamadıklarını anlattı:

"CHP'Lİ BİLE DEĞİLİM MESELA"

"Bir de benim görüntüm de çok ‘Beyaz Türk’. Anlıyor musun? Ne yapayım? Tip böyle. Yani tipten de kaybediyorum. Bir göçmen tipi. Klasik. Babası CHP’li falan. Babamla çok kavga ederiz biz. Çünkü o daha eski tip CHP’li. Ben CHP’li bile değilim mesela.
"Eski CHP milletvekili babam. Tam böyle eski tip, ulusalcı CHP’li. Hiçbir konuda anlaşamıyoruz. Ben babama göre çok daha solda kalıyorum. Ben liberalim, bana soracak olursan. Özgürlüklere bakış açısı, kimlikleri tanıma anlamında öyleyim. Zaten biz jenerasyon olarak da farklıyız. Onlar Soğuk Savaş çocukları. Normal, böyle olması tabi."

Farklı haber sunum tarzına ilişkin ise dilin değişen yapısından örnekler veren Mengü, "Sosyal medya diye bir gerçek var. Yeni toplumsal ilişkiler, sosyal medya üzerine şekillenecek. Sen bunu beğen beğenme, sahte bul, hiç uygun değil de, ne dersen de, bu böyle olacak. Haber dili de buna göre değişecek. Daha da rahatlaması lazım. Mesela, yine spiker yorumu tamam ama metinde o TRT dili değil de ilk özel televizyon zamanındaki dil devam ediyor. Bunun rahatlaması lazım. Bir kere ‘bildirildi’ ne demek. ‘Öğrenildi’, ‘kaynaklardan gelen’, bunların hepsi değişecek. Köhne habercilik diliyle kimse izlemez yoksa. Ben hakikaten eskimiş buluyorum. Olacak şey değil. Nasıl böyle konuşuyoruz ya, haberi böyle yazmak lazım, bana soracak olursan. Diplomasi haberi dahil. Diploması haberinde hep ‘dedi, dedi, dedi’. Ay beni boğma kardeşim. İşten gelmişim. Televizyonu açmışım dünyada ne oluyor diye bakmak istiyorum. Ben orada insan hakları deklarasyonunun kaçıncı maddesi falan, dinlemek istemiyorum, okuma bunları." diye konuştu.