Gündem
30 Mayıs 2020 13:50 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2020 15:16

Nevşin Mengü o konuya "İnce" girdi: Çetele tutulduğunu hepimiz biliyoruz...

Muharrem İnce, katıldığı programda Erdoğan'ın canlı konuşmasının verilmesi üzerine yayını terk etmişti. Nevşin Mengü'den olaya ilişkin çarpıcı bir yorum geldi.

CHP'nin 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce dün akşam Haber Global'de katıldığı programda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının yayınlanmasını protesto ederek yayını terk etmişti. 

Haber Global konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Muharrem İnce’ye bu akşamki yayın öncesi Sayın Cumhurbaşkanı’nın Fetih kutlamaları nedeniyle yapacağı konuşmaya bağlanacağımızı söyledik. Kendisi de bize “Ama böyle yaparsanız ben sizi eleştiririm” dedi.  Biz de kendisine bu eleştirisini saygıyla karşılayacağımızı ifade ettik. Ancak Sayın İnce, Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının ardından stüdyoya dönüldüğünde sözlü olarak tepkisini göstermek yerine yayını terketti.Böyle olmasını arzu etmezdik ama biz yine de yayınımıza katılmasından dolayı Sayın Muharrem İnce’ye teşekkür ediyoruz. Kendilerine her zaman ekranımızın açık olduğunu yineleriz" ifadelerini kullanmıştı. 

'TEK SESLİ MEDYA' VURGUSU

Muharrem İnce ise programdan ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamada şunlar söylemişti:  

"Haber Global yayınında gösterdiğim tavır birlikte program yapmaya çalıştığımız Senem Toluay Ilgaz’a, Nihal Bengisu Karaca’ya, Tuba Atav’a, Özlem Gürses’e değil, tüm ekranlarda sadece kendisi olmak isteyen zihniyete ve konuklarına nezaketsizlik yapan tek sesli medya düzeninedir."

ALTUN TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak, "Sayın İnce'nin, özel bir televizyon kanalının tamamen kendi hür iradesiyle belirlediği yayın tercihleri üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız, mesnetsiz ve ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez. "Türkiye Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir. Sayın İnce'nin bu tavrı medya camiamıza da iftira mahiyeti taşımaktadır" diye yazmıştı. 

MENGÜ'DEN ÇARPICI YORUM

Gazeteci Nevşin Mengü ise olaya çarpıcı bir yorum getirdi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mengü, "Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını hangi kanal kaç dakika verdi, vermedi konusuyla ilgili çetele tutulduğunu, vermeyenlere de neden vermediniz sorusunun sorulduğunu hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Mengü'nün paylaşımı binlerce beğeni aldı. 

İşte o tweet: