Gündem
10 Mar 2013 18:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

NEVRA SEREZLİ 45 SENELİK HAYAT ARKADAŞININ VASİYETİNİ AÇIKLADI

Metin Serezli'nin eşi Nevra Serezli kaybettiği hayat arkadaşının ardından şunları paylaştı:

Çok fazla sanatçımız gitti ya. 7 Mart’ta 45’inci senemizi kutladık. 10 Mart’ta kaybettik. Son anlarında hiçbir zaman şuurunu kaybetmedi. Nefes rahat alamadı, sonra kalbi durdu dedi. Akciğer kanseri insanı zayıflatıp, çok eritip bitiriyor denilmesi üzerine Serezli; 'Çok ani oldu eritip bitiremeden gitti. 2,5-3 senedir kanserle mücadele ediyordu.

VASİYETİ: 'TÖREN YAPMAYIN

Kesinlikle anma töreni yapılmamasını vasiyet etti. Teşvikiye Camii’nden kaldırırsınız beni’ diyordu, ben de saçmalama diyordum. Uzaktan gelecek olanlar var o nedenle cenazesi salı günü Teşvikiye’den kalkacak dedi.

Birbirlerini çok sevdiklerinin hatırlatılması üzerine de Nevra Serezli; 'Evet, ben çok yalnızım şimdi. Çoluk çocuk torun var da eş ayrı bir şey. Bir de biz onunla çok şey paylaşırdık. Sanat hayatını da özel hayatı da paylaştık. Hak ettiği değeri gördü. Hep istediği işleri yaptı. Hep sahnede mutlu oldu. Çok zengin bir yaşam yaşadı. Oğullarının mürüvetini gördü, torunlarını gördü, mutlu bir aile yaşantısı gördü. Sinema, tiyatro, her şey yaptı. Mekanı Cennet olsun dedi.

79 YAŞINDAYDI

Sanatçının oğlu Murat Serezli ise, evin önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının sabah saatlerinde vefat ettiğini söyledi.

Metin Serezli’nin yaklaşık iki yıldır akciğer kanseri tedavisi gördüğünü, son bir aydır ise durumunun kötü olduğunu ifade eden Murat Serezli, ”Bugün evde taziyeleri kabul ediyoruz. Salı günü Teşvikiye Camisi’nde de öğle vakti cenaze töreni yapılacak” diye konuştu.