Televizyon
04 Ara 2023 10:38 Son Güncelleme: 04 Ara 2023 10:42

Netflix'ten yılın en pahalı filmi geliyor

Yapımı 20 sene süren projeye 166 milyon dolar harcayan Netflix, yılın en pahalı filminin ilk bölümünü gösterime sokmaya hazırlanıyor.

Yayın platformu, Zack Snyder'ın merakla beklenen filmi Rebel Moon — Part One: A Child of Fire'ı 22 Aralık'ta izleyiciyle buluşturacak.

BÜTÇESİ 166 MİLYON DOLAR

Independent Türkçe'nin haberine göre, Netflix, 2 saat 15 dakikalık filmin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

“Ana Dünya'nın acımasız orduları uzak bir ayda bulunan sakin bir çiftçi köyünü tehdit edince, halkın hayatta kalmak için en büyük umudu gizemli bir yabancıya bağlıdır.”

Vanity Fair'in tahminlerine göre projenin bütçesi 166 milyon dolar. İki kısımdan oluşan projede her bir filme 83 milyon dolar harcandığı tahmin ediliyor. Bu da onu Netflix'in bu yılki en pahalı projesi yapıyor.

172 SAYFALIK SENARYO

Snyder başlangıçta Rebel Moon için 172 sayfalık bir senaryo yazdı ve bunun üç saatten fazla sürecek bir filme dönüşeceğini düşündü.

Sonrasında Netflix ve Snyder filmi iki bölüme ayırmakta anlaştı. Snyder ayrıca Rebel Moon'un her bölümünün sadece yetişkinlere yönelik bir yönetmen kurgusuna sahip olacağını da paylaştı.

57 yaşındaki Snyder, geçmiş röportajlarında bu hikaye üzerinde son 20 yıldır çalıştığını itiraf etmişti.

Amerikalı yönetmen, bilimkurgu dünyasını hayata geçirmek için CGI (Bilgisayar Üretimli İmgeleme anlamına gelen kısaltma, yeşil ekran teknolojisinin çok daha geliştirilmiş bir versiyonu) ve görsel efektlere güvenmek yerine, bütçenin büyük kısmını Los Angeles'ın hemen dışındaki Santa Clarita kanyonunda setler inşa etmek için kullandı.

İSKANDİNAV TARZI BİR KÖY YARATTILAR

Ekipler burada evler, dükkanlar, ahırlar, bir taş köprü ve hatta bir nehirle tamamlanan İskandinav tarzı bir köy yaratmak için çalıştı.

Ortamın mümkün olduğunca gerçekçi görünmesini sağlamak için yönetmen, filmde çiftçilerin hasat etmesi için gerçek mahsul yetiştirdiklerinde de anlatmıştı.

İkinci bölüm için henüz kesinleşmiş bir vizyon tarihi olmasa da Snyder, Vanity Fair'e hayranların çok uzun süre beklemeyeceğini söylemişti.

BOL YILDIZLI KADRO

Snyder, Flash, Wonder Woman ve Man Of Steel gibi pek çok DC filmini yönetmişti.

Merakla beklenen bilimkurgunun başrollerinde Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Anthony Hopkins, Michiel Huisman ve Charlie Hunnam yer alıyor.