Televizyon
14 Nis 2021 16:00 Son Güncelleme: 14 Nis 2021 16:02

Netflix'ten çocuklar için değişiklik

Her yaş aralığına uygun içeriklerle müşterilerine hitap eden Netflix, çocuklara özel yapımlar da üretiyor. Netflix, çocuklar için tasarımında yenilikler yaptı.

Her yaş aralığına uygun içeriklerle müşterilerine hitap eden Netflix, çocuklara özel yapımlar da üretiyor. Kontrolü ise tamamen ebeveynlere bırakan dijital yayın platformu anne babalara içerikleri şifreyle koruma imkânı da veriyor. Böylece çocuklar, ebeveynlerin bilgisi olmadan dizi ve filmleri izleyemiyorlar.

ShiftDelete.net'te yer alan habere göre küçük yaştaki izleyiciler için ürettiği yapımlarını Çocuk Profili ile yayınlayan Netflix, bu alanı güncelledi. Ana ekrana ‘Favorilerim’ sekmesi ekledi. Ayrıca profilin tasarımını da yenileyen şirket çocukların daha çok ilgisini çekecek birtakım eklemeler yaptı.

Netflix çocukların en sevdiği içerikleri öne çıkaracak

Netflix, akıllı TV uygulaması için yayınladığı yeni güncellemeyle çocuk profilinin arayüzünü daha dikkat çekici hale getirdi. Artık çocukların en çok izlediği 5 içerik ana ekranda gözükecek. Yalnız Netflix bu alanda içeriği sadece ismi ve görseliyle öne çıkarmayacak. Çizgi filmdeki temsili bir karakteri de ana ekrana yerleştirecek.

Örneğin platformun 2016’da yayınlamaya başladığı animasyonlu çocuk dizisi Word Party, sevilen karakterlerinden “Lulu” ile ana ekranda yer alıyor. Tabii bu durum, ilgili içeriğin ne olduğuna ve hangi karakterle tanındığına göre değişiyor.

 

Netflix Çocuk Profili artık böyle olacak

Favoriler sekmesi yalnızca Netflix orijinal yapımlarını kapsamayacak. Şirketin, yayın haklarını satın alarak içerik kütüphanesine eklediği lisanslı yapımlara da yer verilecek. Ayrıca kullanıcı, kumanda ile karakterin üzerine geldiğinde ilgili içeriğin fragmanı otomatik olarak oynamaya başlayacak. Fragman izlemek istemeyenler ise Netflix ayarlarından otomatik önizleme seçeneğini kapatabilecekler.

Netflix çocuk profili için yaptığı güncellemeyi akıllı TV uygulamasında kullanıma sundu. Mobil ve bilgisayarda ise herhangi bir değişiklik yapmadı. Konuyla ilgili yetkili isimlerden de açıklama geldi. Çocuklar ve Aileden sorumlu Ürün Müdürü Michelle Parsons güncellemeyi yapma sebeplerine ilişkin, “Bir yapımı, çocukların en iyi tanıyabileceği şekliyle yani karakterler aracılığıyla temsil etmek istedik.” dedi.

Çocuk profili, önceki yıllara göre daha gelişmiş özelliklere sahip

Netflix, küçük yaştaki izleyicilerine özel içeriklere yer verdiği çocuk profilini sürekli geliştiriyor. Şirket Aralık ayında yaptığı güncellemeyle Çocuk Aktivite Raporu adı verilen bir özellik eklemişti. Çocukların ne tür içeriklerden hoşlandığı ve hangi karakterleri sevdiği gibi verileri anlamalarını sağlayan yeni araç, ebeveynlerin kontrolünün artmasını sağladı.

Çocuk profilinin yanı sıra Netflix her içeriği özel olarak şifreyle koruma imkânı da sunuyor. Bu sayede ebeveyn, çocuğunun izlemesini istemediği bir içeriği kilitleyerek ondan uzak tutuyor.