Netflix Türkiye’de en çok izlenenler belli oldu! Türk yapımı zirvede…

Dijital yayın platformu Netflix Türkiye’de haftanın en çok izlenen yapımları listesi güncellendi. Top 10 listesinde dizi kategorisine Türk yapımı damga vurdu. İşte Netflix’te en çok izlenen dizi ve filmler…

Netflix Türkiye’de en çok izlenenler belli oldu! Türk yapımı zirvede… - Sayfa 1

Netflix'te yer alan yapımların haftalık toplam izlenme sürelerine göre hazırlanan Top 10 listeleri paylaşıldı. 23 - 29 Ekim haftasında en çok izlenen yapımlar belli oldu. Top 10 listesine son hafta iki Türk yapımı damga vurdu.

İşte geçtiğimiz hafta Netflix Türkiye’de en çok izlenen filmler...

122
Netflix Türkiye’de en çok izlenenler belli oldu! Türk yapımı zirvede… - Sayfa 2

10. HAVA MUHALEFETİ

Hava Muhalefeti, bir hafta sonu kaçamağı yapmak için bindikleri uçakta kendilerini beklenmedik olayların içinde bulan Cemil ve Gözde'nin hikayesini konu ediyor. Milletvekili adayı olan Cemil Yıldırım, sevgilisi Gözde ile güzel bir hafta sonu kaçamağı planlar. Ancak küçük bir kaçamak olarak düşündükleri tatilleri, Bodrum uçağındaki yerlerini almalarıyla eğlenceli bir yolculuğa dönüşür. Hem Cemil ve Gözde, hem de uçaktaki diğer yolcular, kendilerini bekleyen sürprizden habersiz kahkaha dolu bir yolculuğa başlar.

222
Netflix Türkiye’de en çok izlenenler belli oldu! Türk yapımı zirvede… - Sayfa 3

9. KETENPERE

Kalender, bir akrabasının cast şirketinde çalışan ve arada dizilerde, filmlerde ufak roller alan bir figürandır. Uzatmalı sevgilisi İmge ile evlenme hayalleri kuran Kalender, akrabasının adının karıştığı bir mali suçu üzerine alınca cezaevine girer. Cezaevinde tanıştığı Vefa abi isimli bir mahkum, kısa sürede Kalender'i çok sever ve onu himayesine alır. Cezasını tamamlayan Kalender, cezaevinden çıkar ve eski yaşamına geri döner. Vefa'nın dışarıdaki adamları ona dışarıda da yardım ederler. Bir süre sonra Vefa da cezaevinden çıkar. Kalender, Vefa'nın yanına gider ve ona kendi cast şirketini kurmak ve film çekmek hayalinden bahseder. Vefa çok sevdiği Kalender'e yardım etmeye ve ona bir film çektirmeye karar verir.

322
Netflix Türkiye’de en çok izlenenler belli oldu! Türk yapımı zirvede… - Sayfa 4

8. KARANLIK GECE

Film, İshak’ın nasıl toplu bir öfkenin parçası haline gelip Anadolu'da küçük bir köyde vicdanıyla nasıl başa çıktığını ve kolektif sessizliğin şiddetiyle nasıl mücadele ettiğini anlatıyor.

İshak, küçük bir dağ kasabasından çıkmış gezgin bir müzisyendir. 7 yıl önce parçası olduğu bir linç olayı, ölmek üzere olan annesine veda etmek için kasabasına döndüğünde peşini bırakmaz. Çocukluk arkadaşları olan diğer beş faille ve onları destekleyen kasaba halkı ile yüzleşen İshak, üzerine çöken suçluluk duygusuyla mücadele eder. Ancak suç ne kadar büyükse, herkesin elinde kan olduğu için sessizlik o kadar güçlenir.

422