Televizyon
24 Eyl 2019 08:39 Son Güncelleme: 24 Eyl 2019 09:52

Netflix, o fragmanda sansür mü uyguladı?

Dijital platformların RTÜK denetimine girmesinin ardından Netflix Türkiye’nin El Camino: Breaking Bad filminin fragmanına sansür uygulandığı iddia edilmişti. Netflix'ten açıklama geldi

Dijital platformların RTÜK denetimine girmesinin ardından Netflix Türkiye’nin El Camino: Breaking Bad filminin fragmanına sansür uygulandığı iddia edilmişti.

Netflix'ten açıklama

Netflix yapımlarına Türkiye'de sansür uygulanacağı endişelerinin yükseldiği şu günlerde Netflix Türkiye’nin ilk sansürlü fragmanını yayınladığı iddiası ortalığı ayağa kaldırdı. Netflix iddialara ilişkin açıklama yaptı.

El Camino: Breaking Bad filminin fragmanını yayınlayan Netflix Türkiye, sansür iddiaları için bir açıklama yayınlayarak konuya açıklık getirdi.

Netflix Türkiye sansür açıklaması

El Camino: Breaking Bad filminin fragmanına uyguladığı 10 saniyelik sansür ile gündeme gelen Netflix Türkiye bu durumla ilgili resmi bir açıklama yayınladı. Netflix, tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebildiğini açıkladı. Söz konusu değişikliğin sadece fragmanda olacağının altını çizen Netflix, üyelerinin söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 tarihinden itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebileceklerini de belirtti.

El Camino: Bir Breaking Bad Filmi fragmanında bir sigaranın sansürlendiğini görülüyor.  Yurt dışında yayınlanan fragmanda bir sahnede sigara yer alırken, ülkemizde yayınlanan fragmanda ise sigara yer almıyor.

İşte, Netflix sansürü ile ilgili yapılan açıklamanın tamamı:

“Tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebiliyoruz. Bunun amacı, söz konusu içeriği izlemeyi seçmediği halde ailesiyle birlikte Netflix’e gelecek yapımları gözden geçiren üyelerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ve onların hassasiyetine saygı göstermek. Ancak bu yalnızca tanıtım amaçlı çalışmalarımızda başvurduğumuz bir yöntem. Üyelerimiz söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebilecek.”

İşte o iki fragman: