Netanyahu'dan ümidini kesen İsraillilerden Erdoğan'a mektup! MİT devreye girdi

Hamas'ın elinde bulunan İsrailli esirlerin aileleri de Netanyahu hükümetini protesto ederek esirlerin kurtarılmasını istiyor. Tel Aviv yönetiminden umudunu kesen İsrailli aileler, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı.

Netanyahu'dan ümidini kesen İsraillilerden Erdoğan'a mektup! MİT devreye girdi - Sayfa 1

İsrail işgali altındaki Gazze'de 7 Ekim'den bu yana Hamas tarafından esir tutulan İsraillilerin aileleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Erdoğan, Almanya dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada İsrailli ailelerin mektubuna ilişkin "Bu konuyla ilgili İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk, şimdi onlar bu konuyu araştırıyorlar. Bir netice alabilmek için çalışıyoruz. Netice alabilirsek ne ala." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'daki temasları sonrası yurda dönüşte, uçakta bulunan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

16
Netanyahu'dan ümidini kesen İsraillilerden Erdoğan'a mektup! MİT devreye girdi - Sayfa 2

ERDOĞAN'A İSRAİLLİ AİLELERİN MEKTUBU SORULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İsrailli rehinelerin ailelerinin yazdığı yardım çağrısı içeren mektup hatırlatıldı, "Bir insani müdahalede bulunma imkanınız olabilir mi rehinelerden haber almamız hatta kurtarılması noktasında?" sorusu yöneltildi.

26
Netanyahu'dan ümidini kesen İsraillilerden Erdoğan'a mektup! MİT devreye girdi - Sayfa 3

"İSRAİLLİLERİN DE FİLİSTİNLİLERİN DE ESİR TUTULMASINI İSTEMEYİZ"

"Hamas'ın elinde tuttuğu İsraillilerin ailelerince tarafıma yazılmış mektupta bizim yakınlarının salıverilmesi ile ilgili devreye girmemiz talep ediliyor. Biz İsraillilerin de Filistinlilerin de esir tutulmasını istemeyiz." ifadelerini kullanan Erdoğan, Hamas'ın bu rehineleri bırakmamak gibi bir bakış açısı bulunmadığını ifade etti.

36
Netanyahu'dan ümidini kesen İsraillilerden Erdoğan'a mektup! MİT devreye girdi - Sayfa 4

"İSTİHBARAT TEŞKİLATIMIZI DEVREYE SOKTUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "'Bırakırız' diyorlar zaten. İstedikleri, İsrail tarafından hukuksuzca tutuklanan küçük yaştaki çocuklardan tutun annelerin ve babaların da aralarında bulunduğu tutsakların salıverilmesi. Düşünün İsrail yönetimi 5 yaşındaki çocukları tutuklayacak kadar insanlıktan çıkmış durumda. İsrail'in sivil katliamlarından Hamas'ın elindeki rehinelerin bir bölümü etkilenmiş durumda anladığımız kadarıyla. İşin şöyle bir yönü de var. İsrailli aileler bize bu yöntemle ulaştıklarına göre kendi hükümetlerinden umudu kesmişler. Zaten İsrail'in Gazze'de şu ana kadarki tutumu, kendi vatandaşları dahil orada kim varsa katletmek şeklinde. Bu konuyla ilgili İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk, şimdi onlar bu konuyu araştırıyorlar. Bir netice alabilmek için çalışıyoruz. Netice alabilirsek ne ala."

46